Warren Buffett daha fazla ABD bankasının iflas etme olasılığının yüksek olduğunu, ancak mudilerin fonlarını kaybetmeyeceklerinden emin olmaları gerektiğini söyledi.

Berkshire Hathaway Inc. Başkanı ve CEO’su Çarşamba günü CNBC'ye verdiği bir röportajda "Banka iflaslarıyla işimiz bitmedi" dedi. Buffet banka yöneticilerinin aptalca kararlarının paniğe kapılmaya gerek olmayan bir durumda tüm ABD vatandaşlarını paniğe sevk etmemesi gerektiğini vurguladı.

Buffett, hiçbir mevduat sahibinin gelecek yıl para kaybetmeyeceğine bahse girmeye hazır olduğunu söyledi. Ancak milyarder yatırımcı, sorunlu banka hisselerinin değerli yatırımlar olmadığını ve hükümetin mevduat sahiplerini korumak için harekete geçse bile hissedarların büyük ihtimalle kurtarılmayacağı konusunda uyardı.

Buffett, First Republic Bank’ın da aralarında olduğu sorunlu banka hisselerinin büyük kâr sağlayacak yatırımlar olup olmadığı sorulduğunda, “Hissedarları kurtarmayacaklar” ifadesini kullandı.

2024’te Küresel İflaslar %9 Artacak 2024’te Küresel İflaslar %9 Artacak

Buffett, sigortaladığı mevduatlarla bankalardan değerlendirme toplayan Federal Mevduat Sigorta Kurumu'nun (FDIC) çalışma yapısının, federal hükümetin başarısız bankalara müdahale ederken para kaybetmeyeceği anlamına geldiğini söyledi.

kaynak: Bloomberg HT

Editör: Ersin USTA