Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık
İzmir İl Özel İdaresi’nin kapanmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesine devredilmesi gereken taşınmaz mallar kriz oluştururken İzmir İl Özel İdaresi’nde taşeron olarak çalışan ve 30 Mart itibariyle işsiz kalan işçiler de akıbetlerinin ne olacağını henüz bilmiyor.

İzmir İl Özel İdaresi’nde çalışan daire başkanları, şube müdürleri ve memur personelin tamamı İzmir Büyükşehir Belediyesi kadrosuna geçerken, teknik personel de belediye ana kademesi ve İZSU’da görevlendirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir İl Özel İdaresi’nden 500 personel alırken, en son üç aylık sözleşme imzalayan ve 30 Mart’la birlikte sözleşmeleri son bulan 307 taşeron işçi ortada kaldı. Kendilerine çalışacak bir kurum ve muhatap bulamayan yaklaşık 100 kişilik taşeron işçi, bugün hem belediye hem de valilik önünde mekik dokuyarak iş talebinde bulundu. Ancak yine muhatap bulamadı.

“20 İŞÇİ ÇALIŞMAYA BAŞLADI”
İlk önce İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde bekleyerek görüşebilecekleri yetkili kimseleri arayan taşeron işçiler, muhatap bulamayınca İzmir Valiliğine yürüdü. Valilik önünde “Vali bey iş istiyoruz” diye sloganlar atan taşeron işçilerden Mehmet Dinler, İzmir Valiliğinin ödenek olmadığı için 700 taşeron işçinin kadroya geçirilemediğini söylediğini, buna rağmen yaklaşık 20 taşeron işçinin valiliğe bağlı koordinatör müdürlüğünde çalışmaya başladığını öne sürdü.

“AÇLIK GREVİNE GİDECEĞİZ”
İl Özel İdaresinin üç aylık sözleşme ile 30 Mart’a kadar kendilerini çalıştırdıklarını belirten Mehmet Dinler, “30’unda hiçbir yetkili ‘işinize son, ayrılacaksınız’ demedi. Pazartesi, iş başı yaptığımızda ‘Sizin sözleşmeniz bitti böyle bir kurum’ yok dendi.

Belediye diyor ki ‘Bana mülkiyetinle versin, ben sokakta bırakmam’ diyor, valilik de mülkiyeti vermiyor. Muhatap bulamıyoruz. Sonuna kadar devam gerekirse açlık grevine kadar gideceğiz” dedi. Taşeron işçilerden Birgül K da, İzmir Valisi Mustafa Toprak’a şöyle seslendi: “Sayın valim bizi gör çok mağduruz. Bizim sesimizi duy. Dul bir bayanım lütfen yalvarıyorum, kurban olurum bizi kurtar. Biz iş istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim