AKP İlçe Başkan Yardımcısı kaza yaptı AKP İlçe Başkan Yardımcısı kaza yaptı
Kargı Orman İşletme Müdür Yardımcısı Oğuzhan Aytaş çamkese böcekleri ile mücadele konusunda yoğun bir çalışma sürdürüldüğünü belirterek, mücadele çalışmaları kapsamında 40 bin TL’nin üzerinde harcama yapıldığını söyledi. Çamkese böceklerinin ağaçları kurutmadığını ancak gelişimlerini yavaşlattığını dile getiren Aytaş, kurumuş gibi gözüken ağaçlarında yaz mevsiminden itibaren yeniden yeşilleneceğini kaydetti.
Çam kese böcekleri ile biyolojik ve fiziksel olarak mücadele ettiklerini anlatan Aytaç “400 hektar arazide mücadele çalışmalarımız sürüyor. Gerekli ilaçlamaları tamamladık. Bir çok bölgede çam kese böcekleri toplanarak imha edildi” dedi.
Mücadele çalışmaları kapsamında kendilerinin geliştirdikleri bir yöntemin bölgede ilk kez Kargı’da uygulandığını açıklayan Aytaş, Kargı Orman İşletme Müdürlüğü laboratuarlarında geliştirilen özel 600 böceğin doğaya salındığı ve bu böceklerin üretimine halen devam edildiğini kaydetti.
Çam kese böcekleri ile mücadelenin mevsimsel olarak tamamlandığına dikkat çeken Aytaş, “Gerekli olan fiziki ve biyolojik tüm çalışmalar müdürlüğümüze bağlı ekiplerimizce yapılmıştır. Çamkese böcekleri bu aylarda toprağa iniyor bu nedenle bundan sonra yapılacak çalışmalar bir anlam ifade etmiyor. Yaptığımız çalışmalar sonucu yaz aylarının gelmesi ile sararan çamlar yeniden yeşillenecektir. Ekiplerimizin ormanlarda yaptıkları kontroller devam etmektedir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim