Torbalı'da Atatürk Gecesi Torbalı'da Atatürk Gecesi
Cam şişelerin geri dönüşümü için harekete geçen belediye, vatandaşların cam şişelerin geri dönüşümünü sağlayacak. Kumbaralar belirli aralıklarla toplanarak geri dönüşüm tesisine gönderilecek. Kumbaraların taşması halinde veya daha fazla bilgi almak isteyen Torbalılılar 0232 865 14 14 numaralı Alo Atık Hattı’ndan bilgi alıp verebilecek. 
ÜLKE EKONOMİSİNE GERİ KAZANDIRILIYOR
Belediyeden yapılan açıklamada şöyle denildi; “Enerji verimliliğini sağlamak ve küresel ısınmayı yavaşlatmak, amacıyla İlçemiz genelinde ambalaj atıkları muhtelif yerlere yerleştirilen geri kazanım kumbaraları ve belirli periyotlar halinde gerçekleştirilen toplama sistemi ile diğer atıklardan ayrı olarak biriktirilmekte, toplanmakta ve ekonomiye geri kazandırılmaktadır. İlçenin farklı noktalarına konulan cam şişe kumbaraları da cam atıkları geri dönüştürmede kullanılacak” denildi.
MİLLİ GELİRE SAHİP ÇIKMAK VE DAHA TEMİZ BİR ÇEVRE
İki yıl önce başlatılan ambalaj atıklarının geri dönüşümü projesi kapsamında ilçenin birçok yerinde halen kâğıt, karton, plastik, metal ve kompozitlerin atıldığı mavi konteynırları bulunuyor. Kısa sürede vatandaşlardan yoğun bir destek gören geri dönüşüm projesi büyüyerek devam ediyor. Projenin amacı çöpe giden milli gelire sahip çıkmak ve daha temiz bir çevre. Proje bugüne kadar belediye tarihinde gerçekleştirilmiş en büyük çevre projesi olarak anılıyor.
Editör: TE Bilişim