Uğur Uray; ''Bornova'yı Beraber Ayağa Kaldıracağız'' Uğur Uray; ''Bornova'yı Beraber Ayağa Kaldıracağız''
Mahalle sakinlerinin en büyük isteği olan pazaryerinin açılış kurdelesini Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Olgun Atila, CHP Bornova İlçe Başkanı Fatma Doğru, Çamkule Mahallesi Muhtarı Hüseyin Şimşek, meclis üyeleri ve vatandaşlar birlikte kesti.

Bölge halkının talepleri doğrultusunda Bornova Belediyesi'nin yatırım planları arasında yer alan Çamkule Pazaryeri'nin inşaatı kısa süre önce tamamlandı. Temel atma töreninde coşkunun hakim olduğu ve halayların çekildiği Pazaryeri’nin açılışında da davul zurna eşliğinde halaylar çekildi. Yeni Pazaryeri, Çamkule Mahallesi başta olmak üzere bölgede yaşayan vatandaşların modern koşullarda alışveriş yapmasını sağlayacak.

Altındağ'ın en üst bölgesinde bulunan Çamkule Mahallesi sakinlerinin en büyük isteğinin pazaryeri olduğunu hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, projeyi bitirmenin ve açmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Çamkule sakinlerinin kendisinden bir düğün salonu da istediğini ancak pazaryeri kurulan alanda kapalı alan yapımına olanak veren bir plan bulunmaması nedeniyle bunu gerçekleştiremediklerini belirtti.

Daha önce bir çöplük görünümünde olan alanın modern bir pazaryerine dönüştüğüne dikkat çeken Çamkule Mahallesi Muhtarı Hüseyin Şimşek, ‘‘Sayın Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Beş yıllık görev süresi boyunca hep yanımızda oldu ve en büyük isteğimizi gerçekleştirdi. Pazaryerimiz hayırlı olsun’’ dedi.
Çamkule ile birlikte 8 yeni Pazaryeri açıldı
2009 yılında belediye başkan adayı olduğunda seçim çalışmalarını Çamkule’den başlattığını, Anadolu’nun her bölgesinden insanların geldiği mahallenin kendisi için büyük anlamının olduğunu belirten Başkan Sındır, “Pazaryerimizin açılabilir hale gelmesinde katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

3 bin 647 metrekarelik alanda 1 milyon 378 bin TL maliyetle inşa edilen Çamkule Mahallesi Pazaryeri, 225 tezgah kapasitesine sahip. Bornova Belediyesi2009 yılından bugüne ‘Sokak arasında pazaryeri kalmayacak’ sloganıyla Evka-4, Işıkkent, Pınarbaşı, Doğanlar ve Mevlana, Evka-3, Merkez Pazaryeri ile Çamkule pazaryerlerini tamamlayarak hizmete açtı.
Editör: TE Bilişim