Milliyet gazetesinden henüz konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı. Ancak Can Dündar konuyu kisel web sitesinden yazdığı bir yazı ile okuyucularına duyurdu. Yazısında, işine son verildiğini ve patronu Erdoğan Demirören'nin kendisini telefonla arayarak söylediğini ifade eden Can Dündar "Konuşmanın içeriğini deşifre etmem yakışık almaz, işime son verilme nedenini herkes biliyor" şeklinde ifade etti.
 Dündar işine son verilme gerekçesini ise şöyle açıkladı;

  "9 ayın bize güzel gelen, gazeteci coşkusu veren işlerinin, "İmralı zabıtları" manşetinin, Gezi direnişi haberlerinin, gazetenin muhalif çizgisinin, Hükümet'i çok rahatsız ettiğinin ipuçları geliyordu nicedir...
Biz, her gerçek gazeteci gibi, "İmralı pazarlığını deşifre eden biziz", "Gezi'de,Kahire'de olayların tam göbeğindeyiz", diye sevinirken, bunun bir bedeli olacağının da farkındaydık elbet... Daha önce gazetecilik yapanların, her icraata kafa sallamayanların akıbeti bekliyordu bizi de...Başbakan'ın kürsüden söylediği "Batsın böyle gazetecilik" lafı, bir temenni değil, bir direktifti.Batırmak için seferber olan bakanların/danışmanların telefonları, patron katını bezdirmişti.Telefonlara kulak asmayanların, gereğini yapmayanların başına gelenler ortadaydı.Sonunda o baskılar sonuç verdi. Önce Derya Gitti Sonra ben...''
 Bir süre önce Time dergisine de konuşan Dündar 'Gazeteden bana gelen resmi bir bildirim yok. Ama 3 haftadır yazılarım hiçbir gerekçe gösterilmeden yayımlanmıyor' şeklinde açıklamada bulunmuştu.
 Bilindiği gibi Can Dündar Gezi olaylarına gazetedeki köşesinden ve Twitter hesabından destek vermişti.Son olarak da Mısır konusunda takındığı tavırla hükümete muhalif tutumunu sürdürmüş ve Mısır darbesi konusuyla ilgili bir yazı dizisi yazmak için Mısır'a gitmişti.
 Dündar'ın işine son verilmesine Twitter üzerinden tepki veren gazeteciler oldu. 

ismail saymaz ‏@ismailsaymaz23s

Müşterinin Türk Olduğu Farkedilince Ücret Farkı İstediler.. Müşterinin Türk Olduğu Farkedilince Ücret Farkı İstediler..

can dündar'ı kovdurmak mümkündür. fakat kamu kaynağı aktararak bir Can Dündaryaratmak mümkün değildir.

Özgür Mumcu ‏@ozgurmumcu1h

Gazeteciler asker baskısıyla kovulunca antidemokratik, iktidar baskısıyla kovulunca demokratik. Anladık mı?

Tugce Tatari ‏@ttatari1h

Durmayın, devam edin.. Hatta hızlanın.. Bakalım nereye kadar gidecek.. Bizler de dibi görelim, izin verdiğimiz herşeyin bedeli ödeyelim.

Mehmet Altan ‏@MehmetAltanFan 1m
AKP'nin "ileri demokrasi" anlayışı: Medyada biat etmeyen herkes bir gün işsizliği tadacaktır...

Editör: TE Bilişim