Bu da 'yatak' kazası Bu da 'yatak' kazası
  Hayvan hakları konusunda vatandaşların bilinçlendirilmesi ve hayvan haklarını savunanların bilgilendirilmesi amacıyla Türkiye'de ilk kez olan bir çalışmaya imza atan Canik Belediyesi, Hayvan Hakları Federasyonu'nun (HAYTAP) çalışmasına destek vererek Hayvan Hakları El Kitapçığı bastırdı. Geçen aylarda Türkiye genelinde dağıtılmaya başlanan çok beğenilen el kitapçığının 2. baskısı da yapılarak hayvan severlere ulaştı.

PARKLARA SULUK KONULDU
Canik Belediyesi ayrıca Hayvan Hakları El Kitapçığı'nın yan sıra, artan sıcak havalar nedeniyle sokak hayvanlarının su ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için ilçedeki parklara otomatik suluk yerleştirdi. Belediye olarak vatandaşlara yönelik çalışmaların yanı sıra sokak hayvanları için de gereken önemi gösterdiklerini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Sıcak yaz gününde sokak hayvanlarının susuz kalmalarına gönlümüz razı olamazdı. Hayvanlar için sıcak günde bir tas su koymayı, onlara hizmet etmeyi çok büyük bir sevap olarak nitelendiriyoruz" dedi.
Canik Belediyesi olarak, her zaman en az insanlar kadar yaşam hakkına sahip olan hayvanlarla ilgili çalışmaların içinde yer almaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Genç, "Oldukça önemsediğim ve sevdiğim hayvanlarla ilgili yaptığımız alışmalar beni mutlu ediyor. Onların hakkını gözetmek, onlara daha iyi yaşam koşulları oluşturmak bizlerin görevidir. Toplumda hayvan sevgisini aşılamak, hayvanların toplumumuzla iç içe yaşamasını sağlamak sadece belediyelerin görevi değil. Halkımızın da bu çalışmalara katılımı ve desteği çok önemli. Canik Belediyesi olarak hayvan hakları konusunda hep duyarlı olmaya çalıştık, olmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

İzmir haber

Editör: TE Bilişim