Namazdan çıkan imam hayat kurtardı Namazdan çıkan imam hayat kurtardı
İstanbul’dan Devrekani’ye gitmek için yola çıkan 23 yaşındaki Hacı Rahman Kaya yönetimindeki 34 DH 1724 plakalı otomobil, Kastamonu’ya 10 kilometre kala sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine 70 metre şarampolde sürüklendikten sonra yolun karşısına geçerek takla attı. Otomobilde sürücü Hacı Rahman Kaya, Havva Kaya, Gülcihan Kaya, Tuğba Çörekçi, Nebiye Çörekçi ve Mustafa Çörekçi yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken, yaralılara ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Daha sonra yaralılar sağlık ekipleri tarafından Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesine götürüldü.
Sağlık ekipleri, otomobilde asılı bir şekilde kalan ve hayatını kaybeden Cemal Kaya’ya müdahale etti. Cemal Kaya, asılı kaldığı yerden kurtarılarak cesedi Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Ölen Cemal Kaya’nın eşi Gülcihan Kaya, kaza sonrası şok geçirerek olay mahallinden ayrılmadı. Emniyet güçleri ve sağlık ekiplerinin uzun uğraşları sonrası hastaneye getirilebilen Gülcihan Kaya, takla atan aracın yanından ayrılmayarak kazada etrafa saçılan eşyaları topladı. Kaya’nın geçirdiği şok nedeniyle çok sakin ve hiç gözyaşı dökmemesi dikkatlerden kaçmadı.

Kaza sonrası olay yerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri ile İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Yılmaz da geldi. Yılmaz, yetkililerden durum hakkında bilgi aldıktan sonra hastanede yaralıları ziyaret etti. AFAD ekipleri ise araçta bir müddet çalışma yaptıktan sonra olay yerinden ayrıldı.

Otomobil sürücüsü Hacı Rahman Kaya’nın Gölcük’te bahriye olarak askerlik yaptığı ve birkaç gün önce izine ayrılarak ailesiyle birlikte Kastamonu’ya geldiği öğrenildi. Kaza nedeniyle yolda uzun kuyruklar oluşurken, takla atan otomobilin kaldırılmasıyla yol yeniden trafiğe açıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kastamonu Haberleri

Editör: TE Bilişim