CHP Çeşme Kongresinden Sürpriz Çıkmadı CHP Çeşme Kongresinden Sürpriz Çıkmadı
Çeşme’nin yeni sorunlarından biri olan bisiklet yolu vatandaşlar tarafından ilginç tepkilerle karşılanıyor. Bisiklet yolu olmasına rağmen motosikletlerde dahil olmak üzere araçların tamamının normal araç yolunu kullanmaya devam etmesi, “Madem bu yol kullanılacaktı, neden yolu böldünüz?” sorusunu akıllara getiriyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Arif Barata, “Burada yolun şu an için tıkanmasının ana sebebi, 12 metre olan bir yolun otomobile tamamıyla 2,5 metre bırakılmasıdır. Bunun dışında yaklaşık 9,5 metre bisiklet ve yaya yolu var. Bunun bu şekilde doğru olması mümkün değil. Böyle bir şeyi yapmak için Çeşme’de otopark sorununuz olmaz. Bir rahatlık, bir ferahlık olur, imar planını ona göre yaparsınız. O zaman bol bol yaya ve bisiklet yolu bırakırsınız. Burada herkes görüyor, bisiklet yolu diye açılan yolda bile bisikletler motorlar gitmiyor. Çünkü can güvenliği yok. Adam en yukarıdaki yaya yolundan gidiyor. Böyle olunca da araç yolundan 4,5 metre boşa kesilmiş oluyor. Çeşme’nin böyle bir lüksü olamaz. Zaten bir otopark sorunu var bir de bu ilginç uygulama olunca Çeşme'ye tatile gelenler resmen eziyet çekiyor” diye konuştu.
Yolun diğer tarafında yazlıkları olan vatandaşlar ise, uygulamadan memnun olmadıklarını belirtirken, “Çözüm oluşturayım derken, sorun oluşturmanın manası yok” dediler.


Editör: TE Bilişim