Çeşme’de Candan Erçetin Coşkusu Çeşme’de Candan Erçetin Coşkusu
Çeşme Belediyesi’nin restore ederek ilçenin kültür ve sanat merkezine dönüştürdüğü tarihi Aya Haralambos Kilisesi, 19 Nisan gecesi, “Peygamberimiz ve İnsan Onuru” temasıyla kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinliğine ev sahipliği yaptı. Gecenin bitiminde Atatürk ve Kurtuluş Savaşı’na katılanlar için de dua okundu. Geceye; Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Çeşme Müftüsü Yahya Akman, CHP ve AK Parti ilçe başkanlarının yanı sıra 600 kadar Çeşmeli ve çok sayıda yabancı turist katıldı.
Etkinlikte sahne arkasına, Türk bayrağı ve Atatürk posteri asıldı. Şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan gecede, ünlü hafız Süleyman Özer’in ekibiyle birlikte söylediği ilahiler ve ardından okuduğu dualar, tarihi binayı dolduran Çeşmelileri mest etti.
Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından Atatürk ve Kurtuluş Savaşı’nda yer alan tüm isimsiz kahramanlar için de duaların okunduğu gece; barış ve birlik, beraberlik mesajları ile son buldu.
Çeşme Müftülüğü’nden organizasyonun Haralambos’ta gerçekleştirilmesi yönünde talep aldıklarını belirten Çeşme Belediye Başkanı Tütüncüoğlu, “On yıllardır atıl durumda olan ve ibadethane olarak kullanılmayan Aya Haralambos Kilisesi, muhteşem akustiği ile önemli ve anlamlı bir geceye daha ev sahipliği yaptı” dedi.
Çeşme Müftüsü Yahya Akman da, desteklerinden ötürü Çeşme Belediyesi ve Başkan Tütüncüoğlu'na teşekkür etti.
Peygamberimizin hayatı, yüceliği ve alçakgönüllülüğü hakkında bir konuşma yapan Müftü Akman, Hz. Muhammed'e, Gönüllerin Efendisi'ne duyulan özlemi dile getirdi.

Editör: TE Bilişim