İzmir'de Kaza Can Aldı İzmir'de Kaza Can Aldı
İESOB’nin organizasyonu altında düzenlenen Çeşme Zirvesi’ne İlçe kaymakamı İnci Sezer Becel, Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, İlçe Emniyet Müdürü Mahmut Muçlu, Jandarma Komutanı Savaş Balcı, Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, Şoförler Odası Başkanı Hakkı Kocakara, Esnaf Odası Başkanı Mustafa Gencer, Ticaret Odası temsilcileri Ömür Kanalcı, Özer Bür, Mikdat Dabak, ilçedeki marinaların, taşıma kooperatiflerinin ve derneklerin temsilcileri, ilgili kurumların daire müdürleri ve idarecileri ile İESOB yöneticileri katıldı.
Sheraton Oteli’nde tertiplenen toplantıda turizm, ulaşım, fiyat tarifeleri gibi alanlarda yaşanan sorunlar tartışıldı, çözüm yolunda yapılabilecek işbirliği imkanları arandı. Toplantıda dile getirilen sorunlar ve görüşler İESOB yetkilileri tarafından not alındı. Belirlenen sorunların çözümü için Birlik tarafından oluşturulacak komisyonların çalışma yapacağı ifade edildi.
ÇEŞME İÇİN BEYİN FIRTINASI
Toplantının açılış konuşmasını yapan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, Çeşme’nin turizm alanında İzmir’in gözbebeği olduğunu söyledi. Düzenlenen toplantı ile sezon öncesi beyin fırtınası yapmak istediklerini kaydeden İESOB Başkanı Mutlu, "Burada fikir paylaşımında bulunarak Çeşme için yapılacak ideal çalışmaları belirlemeyi hedefliyoruz. Geçmişi de değerlendirerek sektörlerdeki aksaklıkları tespit edeceğiz. Sıkıntıların giderilmesine ve ilçenin gelişmesine katkı koyacak ortak çalışmalar planlamaya önem veriyoruz" diye konuştu.
Yapılacak çalışmalarda esnaf teşkilatlarına düşen rolü de netleştirmek istediklerini belirten Mutlu, "Sorunları bizden daha iyi biliyorsunuz. Burada verileri toplayıp bir çalışma planı belirleyeceğiz" dedi.
Çalışmalarda anlayış ve hoşgörü içinde hareket edilmesi gerektiğini hatırlatan Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel ise, toplantıda yapılacak fikir paylaşımlarının yararlı olacağını söyledi.
İESOB’YE TEŞEKKÜR
Çeşme’nin dünyanın önde gelen turizm merkezlerinden biri olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu da, şunları söyledi: "Bunu sadece biz söylemiyoruz, Dünya basını da söylüyor. Çeşme 2009’da dünyada gezilecek en iyi 31 yer sıralamasında 8’inci olmuş, 2011’de dünyanın en iyi 2. kent içi yat limanına sahip olduğu belirtilmiş, 2012’de ise dünyada en iyi gelişen merkez seçilmiştir. Bunlar hepimiz için iftihar vesilesi. Çeşme seçkin bir merkez. Bu noktada ilçe esnafının giyimi ve davranışı da önemli. Çeşme için ilk kez böyle bir toplantı düzenleniyor. İlçemize hassasiyet gösteren İESOB yöneticilerine teşekkür ediyorum."
Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ise, temel amacın ilçe ekonomisinin geliştirilmesi olduğuna dikkat çekerek, bu amaç doğrultusunda ortak hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
Editör: TE Bilişim