Bildiğiniz gibi son dönemde teknoloji dünyasının bir numaralı gündem maddesi yapay zeka haline gelmiş durumda. Bu hızlı değişimin fitilin ateşleyen ise ChatGPT oldu. OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka programı ChatGPT’nin gördüğü büyük ilgi neredeyse tüm şirketlerin odağını bu alana çevirdi.

Bu teknolojilerin hızla yaygınlaşması, özellikle arama motorları için yeni bir dönemin başlaması anlamına geliyor. Çünkü ChatGPT ve Google Bard gibi yapay zeka programları, geleneksel arama motorlarından çok daha hızlı şekilde bilgiye ulaşılmasını sağlıyor.

TOGG Yeni Model Çıkaracağını Duyurdu TOGG Yeni Model Çıkaracağını Duyurdu

ChatGPT ve benzeri yapay zeka programlarının arama alanında yaptığı bu devrim Amazon’un da dikkatinden de kaçmadı. Amazon, Microsoft ya da Google gibi doğrudan arama alanında faaliyet göstermiyor olsa da dünyanın en büyük e-ticaret platformuna sahip olmasıyla vesilesiyle aslında bu teknolojilere en çok ihtiyaç duyan şirketler arasında yer alıyor. Bu yüzden olsa gerek ki kendi platformuna ChatGPT benzeri bir arama teknolojisi eklemek için düğmeye bastı.

Bloomberg tarafından paylaşılan bilgilere göre Amazon, e-ticaret platformuna ChatGPT benzeri bir arama teknolojisi entegre etmek için çalışmalara başlamış durumda. Şirket tarafından yayınlanan yeni bir iş ilanı, Amerikalı e-ticaret devinin, arama bölümünü daha çok interaktif bir konuşmaya benzetecek yeni bir sistem kurmak için yazılımcılar aradığını gösteriyor. ChatGPT benzeri bu sistem, kullanıcıların aradıkları ürünü kolayca bulmasına yardımcı olacak. Hatta bununla da kalmayacak; bu ürünlerin kıyaslanması veya alternatiflerinin önerilmesi gibi farklı fonksiyonlara da sahip olacak.

Şirket henüz işe alım sürecine yeni başladığı için bu teknolojinin platforma entegre edilmesinin biraz zaman alacağını söyleyebiliriz. Ancak şu anda yapay zeka alanında kıyasıya bir yarış olduğu için Amazon da bir an önce bu sistemi devreye sokabilmek için elinden geldiğince hızlı davranacaktır.

Editör: Ajans Ekip