CHP Genel Başkanı Özel’den Cemil Tugay'a ''Sütte Leke Var Onda Yok'' CHP Genel Başkanı Özel’den Cemil Tugay'a ''Sütte Leke Var Onda Yok''
Ama biz ülkemizin, halkımızın çıkarları için, onların çıkarları üzerine inşa edilen bir değişim için yola çıktık ve yolumuzu sürdürmeye kararlıyız” dedi.

Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen CHP 34. Olağan Kurultayı'nda konuşan Kılıçaroğlu, sosyal demokratların toplumda var olan eşitsizlikleri, haksızlıkları ve mağduriyetleri gidermek için yola çıktıklarını ifade ederek, “Sosyal demokrasinin temelinde ‘değişim, değişim, değişim vardır’ diyoruz. Değişim çağdaş uygarlık düzeyini yakalama ve aşma güdüsüdür. CHP’liler ve sosyal demokratlar açısından değişim çağdaş uygarlığı yakalamadır. Eğer çağdaş uygarlığı yakalar, aşma azmi gösterilirse bundan halk, ülke ve kurumlar kazançlı çıkar” dedi.

Kendilerinin değişim anlayışının Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği çağdaş uygarlık hedefi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet Halk Partililer değişimden memnun olurlar. Onların hedefi var. Çağdaş uygarlık. Ama değişimden bir toplumdaki her bireyin, her kurumun, her siyasi partinin memnun olmadığını da bilmeniz gerekiyor. Unutmayın sistemden beslenenler, değişimden memnun olmazlar. Sistemden beslenenler değişime karşı çıkarlar. Tarihin her döneminde sistemden yana olanlar oradan beslenenler, hep değişime karşı çıkmışlardır” dedi.



İlerlemeciler ve devrimcilerin, çağdaş uygarlık bağlamında değişimden yana olduğunu, CHP'nin köklerinde devrimci ruhu olduğu için değişimi ve dönüşümü her ortamda savunacaklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Statükocular değişime karşıdır. Onlar bazen 'istikrar bozulmasın' diye, kendi statükolarının devamı için çaba harcarlar. Ama biz ülkemizin, halkımızın çıkarları için, onların çıkarları üzerine inşa edilen bir değişim için yola çıktık ve yolumuzu sürdürmeye kararlıyız. Sosyal demokrasinin 3 temel özelliği vardır. Bir, sosyal demokrasi insan merkezlidir. İki, sosyal demokrasi evrenseldir. Üç, sosyal demokrasi katılımcılığı öngörür. İnsan merkezlidir. Çünkü insana onurlu bir gelecek vermek için yola çıkmıştır. Ona onurlu bir gelecek yanında özgürlüğü ve güvenliği veren bir partidir” dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP’lilerin laik, aydınlanmacı ve idealleriyle evrenselliği benimsediklerini kaydederek, “Yolumuz budur, evrenselliğimiz budur. Laik, aydınlanmacı, idealleriyle evrenselliğidir. Bu bağlamda yola çıktık, bu bağlamda sürdüreceğiz kararlılıkla çalışmalarımızı. Katılımcılık, elbette ki demokrasi geliştikçe, özgürlükler geliştikçe, çok önemli bir süreç olarak önümüzdedir. Siyasal karar mekanizmalarını, siyasal karar süreçlerine, halkın daha fazla katılmasını sağlamak, Cumhuriyet Halk Partililer, sosyal demokratların temel hedefi, görevi ve amacıdır” şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim