Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak
Gültepe ve Mersinpınar semtlerinde yaptığı mahalle ziyaretlerinin ardından önceki gün de Alsancak sokaklarını dolaşan Pekdaş, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeki esnafı gezdi, cafe ve restoranlara uğrayarak burada gençlerle bol bol sohbet etti. Gençlere Konak’ı birlikte yönetme sözü veren Pekdaş, “Kültür ve sanatın sokağa taşındığı, spor alanları ve yeşil alanlarla dolu bir Konak inşa edeceğiz” diye konuştu. 

“GEZİ RUHUNU YAŞATACAĞIZ”
Parti Meclis (PM) Üyesi ve İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ile Alsancak Kıbrıs Şehitleri İşadamları Derneği (KIBİAD) Başkanı Hami Torcu’nun da yalnız bırakmadığı turda, Konak’ta ‘Gezi’ ruhunu yaşatacaklarını dile getiren Pekdaş, alışılmış belediyecilik anlayışına son vereceklerini, Belediyeyi kapalı kapıların ardında değil, diyalogla yöneteceklerini söyledi. Gençlerin enerjisini kullanarak daha dinamik bir Konak yaratacaklarını vurgulayan Pekdaş, “Konak İzmir’in merkezi. Normalde nüfusu 400 bin civarı, ancak bu nüfus gündüz saatlerinde 2-3 kat artarak 1 milyon’u geçiyor. Gece saatlerinde de eğlence hayatının etkisiyle 600-700 bin civarında oluyor. Bu nüfusun çoğunluğunu gençler oluşturuyor. Belediye Başkanlığını kazandığımızda gençlerin enerjilerinden faydalanacağız. Onlarla birlikte Konak’ı daha dinamik ve üreten bir kent haline getireceğiz. Kültür ve sanatın sokağa taşındığı, spor alanları ve yeşil alanlarla dolu bir Konak inşa edeceğiz” dedi.

GENÇLERE SANDIĞA GİDİN ÇAĞRISI
Sağanak yağmura rağmen Alsancak sokaklarını gençlik kolları üyesi gençlerle birlikte gezen Pekdaş, bu yıl ilk kez oy kullanacak olan genç seçmenlerden de 30 Mart’ta yapılacak seçimlerde mutlaka sandığa gidip oy kullanmalarını istedi.

Bu seçimin Türkiye’nin kaderini belirleyeceğini dile getiren Pekdaş, hükümetin son getirdiği internet yasaklarıyla gençlerin iletişim özgürlüğünün ellerinden aldığını savundu. Hükümetin tüm engellemelerine, tüm baskılarına rağmen kazananın gençler olacağını belirten Pekdaş, “AKP bize yolsuzlukları unutturmaya çalışıyor. Ayakkabı kutularından çıkan dolar ve euroları, yatak odalarından çıkan para sayma makinelerini, 17 Aralık operasyonunu unutmamızı istiyor.

Ama biz unutmayacağız. HSYK değişikliğini, internet yasaklarını unutturmayacağız. 30 Mart’ta AKP diktatörlüğüne dur diyeceğiz. Türkiye’yi karanlığa sürüklemek isteyenlere karşı aydınlık Türkiye’yi koruyacağız. Bu her Konaklının her İzmirlinin görevidir. Bu dönem bu görevi üstlenme dönemidir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim