Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak
 CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'i ziyaret eden ve ardından basın mensuplarının karşısına çıkan CHP Konak Belediye Başkan Adayı Avukat Sema Pekdaş ve CHP Konak Urla Belediye Başkan Adayı Sibel Uyar, demokrasi mücadelesinde kadın yöneticilerin mücadelesine dikkat çekti ve sorumluluklarının büyük olduğunu belirtti.


PEKDAŞ: BAŞKANLIK MESLEK DEĞİL DEMOKRASİYİ HAYATA GEÇİREN BİR STATÜDÜR

Sözlerine, “Bize büyük bir sorumluluk veren genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere partimizin tüm yetkili organlarına teşekkür ediyorum” diye başlayan CHP Konak Belediye Başkan Adayı Avukat Sema Pekdaş, belediye başkanlığının bir meslek değil demokrasiyi hayata geçiren bir statü ve duruş olduğunu söyledi ve mesajını Gezi protestolarını örnek göstererek verdi:

“Bir meslek değil bir tavır alıştır. Demokrasiyi hayata geçiren bir statüdür, duruştur. Bu yeni dönemde örgütümüzle birlikte, tüm üyelerimizle birlikte CHP'nin yerel yönetim modelini göstermek, Gezi'de öğrendiklerimizi, hayata geçirmek için adayız. Gezi Süreci bize Bir şey öğretti; AKP'nin diktatörlüğünden kurtarmak için birlikte hareket etmeyi öğretti. Bunun için kadınlar, gençler, köylüler, esnafla birlikte demokrasi mücadelesi vermemiz gerekiyor. Bu demokrasi mücadelesinde birlikte olalım diyorum.”

SİBEL UYAR: BAŞVURDUĞUMDA 'ÇOK CESURSUN' DEMİŞLERDİ

Pekdaş'ın ardından konuşan CHP Urla Belediye Başkan Adayı Sibel Uyar da, aday adayı olmak için başvurduğunda kendisini 'çok cesur' olmakla tenkit edenlere aldırmadığını belirterek, bütünleştirici, üretken, barıştırıcı bir yönetim anlayışı sergileyeceklerini söyledi.

İYİ Kİ O CESARETİ GÖSTERDİM

Uyar'ın mesajı ise, “İlk adaylığa başvurduğumda bana 'çok cesursun' demişti. Ben de cesaretimi partimden alıyorum demiştim. Bugün iyi ki o cesareti gösterdim diyorum. Zaten meclis üyesiyim. Sonuna kadar bütünleştirici, kadının üretkenliğini, barıştırıcı gücünü, biz yerel yönetimde de kuracağız” şeklinde oldu.

ALİ ENGİN: KADINLARA VE GENÇLERE ÖNEM VERDİK

Her iki kadın belediye başkan adayına başarılar dileyen CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, aday listelerinin genç ve kadın ağırlıklı olmasını istediklerini belirterek, “Yenileşme kentimize ve partimize gençlik ve dinamizm getirdi. 30 başkanımızdan ir tane bile belediye başkanımız yoktu. İnşallah 1 Nisan'da iki kadın belediye başkanımız olacak. İnşallah daha da artacak. Parti olarak adaylıkların belirlenmesinde öncelikle toplumun beklentileri, partimizin yeniden yapılandığı süreçte kadınlara ve gençlere önem verdik” dedi.

İZMİRLİLER OYLARINI NAMUSLU VE TEMİZ ADAYLARA VERECEKTİR

Engin, AK Parti'nin iktidar olduğu Bayındır dahil olmak üzere 30 ilçeyi rahatlıkla kazanacak durumda olduklarını ve seçimi yüzde 60 başarıyla kazanacaklarını söyledi:

“Tertemiz adaylarla çıkacağız halkın karşısında. İzmirliler de oylarını namuslu ve temiz adaylara verecektir umuyorum. Yüzde 60 oy alacağız. 30 ilçeyi de rahatlıkla kazanabilecek durumdayız. Tire ve Bayındır'da arkadaşlarımız erken zafer ilan etmişler. AKP'nin tek ilçesi Bayındır'da 3. bile olabilir. Kadın adaylarımıza ve tüm adaylarımıza başarılar diliyorum. 45 gün yorulacağız, koşacağız ve hepimizin gurur duyacağı, bir parçası olacağı başarıyı elde edeceğiz.”
Editör: TE Bilişim