Uşak Ziraat Odası Başkanı Nafiz Mıdık, çiftçinin tüm risklere rağmen üretimden vazgeçmediği için gübre ve mazot desteğini sonuna kadar hak ettiğini söyledi.

Uşak Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı üreticinin sesi oldu. Uşak Ziraat Odası Başkanı Nafiz Mıdık, üreticinin fuardan memnuniyet duyduğunu belirterek "Üretim" sözü verdiklerini söyledi. GL Platform Fuarcılık tarafından bu yıl 4.sü düzenlenen fuarın çiftinin hem yeni teknolojiyle tanışması hem de bilgi birikiminin artması açısından önemli olduğunu ifade eden Mıdık, "Uşak üreticisi sabırlıdır, dirayetlidir. Bölgemiz geçiş iklimine sahip ve bu sezon kurak bir dönemi geride bırakıyoruz. Çiftimiz bir çok riski göze alarak ekim dikim yapıyor. Tüm risklere rağmen çiftçimiz üretmekten vazgeçmeyecek. Aynı gemideyiz. Ülkemiz ekonomik açıdan saldırıya uğruyor. Ancak bunun reçetesi çiftçilerimizin üretimi sürdürerek 81 milyon vatandaşımızı doyurmaya devam etmesinden geçiyor” dedi.

Mıdık, çiftçinin üretimi her koşulda sürdürmesinin ancak mazot ve gübre desteği ile sağlanabileceğini belirterek “Bizim cefakar çiftçimiz her zaman devletinin ve milletinin yanında. Tarım asla gözardı edilebilecek bir faaliyet değil. Gübre ve mazotta dışa bağımlılık nedeniyle çiftçimiz zorlanmasına rağmen tüm risklerle birlikte ekim dikim yapıp üretiyor. Devlet büyüklerimizden çiftçilerimize bu iki kalem başta olmak üzere destek vermelerini bekliyoruz” dedi. Geçen yıl nisan ayında hiç yağmur yağmadığını ancak haziranda tüm ayın yağışlı geçtiğini hatırlatan Mıdık “İklimimizde rekoltemizi etkileyecek tüm riskler mevcut. Ama biz hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin En Büyük Kadın Girişimcilik Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu Türkiye’nin En Büyük Kadın Girişimcilik Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

Editör: TE Bilişim