Çiğli'nin ilk sosyete pazarı açıldı Çiğli'nin ilk sosyete pazarı açıldı
Çiğli Belediyesi’nin kendi işini kurmak isteyenlere yönelik olarak düzenlediği, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı olan KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) ile beraber yürütülen çalışmalar ve imzalanan protokol çerçevesinde kurslar başlatıldı.

Geliştirilen program dahilinde 240 kişinin başvuruları kabul edildi. Çiğli Belediyesi eski binası konferans salonunda düzenlenen yeni yılın ilk uygulamalı girişimcilik eğitim seminerinin konuğu ise Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan oldu.

Kuzey Hizmet Müdürü Oğuz Kılınç tarafından verilecek olan eğitimlerde girişimciliği etkileyebilecek bütün detaylar anlatıldı. Her ay yenilenen gruplarda uygulamalı girişimcilik eğitimi alacak olan olan kursiyerlerin eğitimleri 9 gün sürecek. Tüm sektörlerin desteklendiği proje kapsamında, girişimcilere kendi iş planlarını hayata geçirirken dikkat edilmesi gerekenler başta olmak üzere girişimcilik ruhunu etkileyebilecek etmenler, suistimal ve art niyet durumlarında uygulanacak prosedürler aktarıldı.

“YETER Kİ SİZ YARATICI OLUN"
İşsizliğin ciddi boyutlara ulaştığı, iş bulma alanlarında birçok yeteneğin bir arada arandığı gerçeklerle karşı karşıya kalınan günümüzde, kendi işini kurabilme fırsatının dikkatle değerlendirilmesi gerektiğinin önemine değinen Başkan Arslan, “Belediye olarak KOSGEB’le geliştirdiğimiz bu işbirliği çok önemli bir amaca hizmet ediyor.

Bu şansın iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kalkınmanın temelinde girişimcilik ruhu vardır. Yapılabilecek çok iş var, yeter ki sizler yaratıcı olun. İyi bir teşebbüs olma özelliğine sahipseniz başarı sizi bulacaktır.

Bu anlamda belediyemiz önemli bir başlangıç noktası. Sosyal belediyecilik adına yapabileceklerimiz arasında sadece iş kurma fırsatı değil, meslek edindirme kurslarımızı da hayata geçirdik. Belediye olarak herkesi iş sahibi yapmamız mümkün değil ama onlara iş bulma konusunda yardımcı olacak eğitim alanları oluşturarak vasıflı olmalarına yardımcı olabiliriz” dedi.
Editör: TE Bilişim