ESHOT’a kalite tescili ESHOT’a kalite tescili
Alınan bilgiye göre, öldürülen 35 yaşındaki Yeliz Umman'ın katil zanlısı polisin titiz çalışmasıyla ele geçirildi. Cinayetin, zanlının öldürdüğü kadının telefonunu kullanmaya başlamasıyla çözüldüğü belirtildi.
Konak ilçesi Uzundere otoban üzerindeki dağlık alanda 28 Mart 2013 tarihinde ot toplayan vatandaşlar, çalılar arasında bir kadın cesedi görünce durumu polise haber verdi. Yapılan incelemede, başı taşla ezilerek öldürülen ve üzeri çalılarla kapatılan kadının 35 yaşındaki Yeliz Umman olduğunu ve daha önceden de fuhuştan kaydı bulunduğunu belirledi.
Cinayetin, cesedin bulunmasından beş gün önce işlendiğini belirleyen ve olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan polis, Yeliz Umman'ın telefonun da kayıp olduğunu tespit etti. Telefondan alınan sinyalleri takibe alan polis, telefonu yengesine hediye ettiği öğrenilen Yusuf B.'yi (25) cinayetin işlendiği olay yeri civarında kiraladığı bir araçla seyir halinde iken saptadı. Gözaltına alınan ve 75 ayrı güvenlik kamerası görüntüsü de incelenen Yusuf B'nin suçunu itiraf ettiği öğrenildi. Katil zanlısının ifadesinde, fuhuş için 60 TL'ye anlaştığı Yeliz Umman'la ormanlık alanda ilişkiye girdikten sonra, para yüzünden çıkan tartışmada kadını öldürdüğünü ve cesedini çalılarla gizlediğini anlattığı belirtildi. Zanlı B, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Editör: TE Bilişim