Önce evden kaçtı sonra polise sığındı Önce evden kaçtı sonra polise sığındı
 İki çocuğunu evde elektrikli ısıtıcıdan çıkan yangın sonucu kaybeden Hilal A.’nın yargılanmasına başlandı. Hazırlanan iddianameye göre, merkez Seyhan ilçesi Denizli Mahallesi 57134. Sokak'ta 3 katlı evin teras katında ikamet eden Hilal A., 10 Aralık 2011 günü sabah çalıştığı iş yerine giderken ısınmak için ayaklı elektrikli ısıtıcıyı çalıştırdı. Evin kapısını kilitleyen anne, anahtarı evde uyuyan çocuklarına bakan Nimet K.'ya verdi. Komşu kadın, çocukları kontrol için çıktığında yangın çıktığını gördü. Evde bulunan 7 yaşındaki Tuana ile 5 yaşındaki Gökdeniz Danabaş, olay yerine gelen itfaiye görevlileri ve vatandaşlar tarafından dışarı çıkarıldı. İki kardeş kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybederken, anne hakkında "taksirli ölüme neden olmaktan" soruşturma açıldı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, hazırladığı iddianamede annenin evden çıkarken elektrikli ısıtıcıyı açık bırakarak tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu çocuklarının ölümüne neden olduğunu belirtti. İddianamede, yangının ayaklı ısıtıcının televizyonun plastik aksamını tutuşturması sonucu çıktığı yer aldı. Savcı, mahkemeden 'fail ceza verilmesini gerektirecek kadar mağdur olmuşsa ceza verilmez' hükmünün de değerlendirilmesini istedi.
Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz olarak hakim karşısına çıkan Hilal A., eşinden 2010 yılında boşandığını anlatarak, "Babaları nafakalarını vermediği için çalışmak mecburiyetinde kaldım. Onlar için mahalleden bakıcı tutmuştum. Sabah işe giderken ısıtıcıyı kapamıştım. Uyuyan çocuklarımın güvenliği için de kapıyı kilitleyip, anahtarı bakıcıya vermiştim. Olayda kusurum yok. Psikolojik tedavi görüyorum. Onlar için canımı verirdim, ben her gün ölüyorum" dedi.
Mahkeme heyeti, duruşmaya gelmeyen çocukların babası müşteki Mesut Danabaş'ın dinlenmesinden vazgeçti. Duruşma, bakıcı Nimet K.'nın dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

İzmir Haberleri
Editör: TE Bilişim