Yolcu otobüsü şarampole devrildi: ölü ve yaralılar var Yolcu otobüsü şarampole devrildi: ölü ve yaralılar var
Sivas İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nca (ORAN) finanse edilen ‘Coğrafi Bilgi Sistemleri’ eğitimi sona erdi.
Sivas İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapılan eğitiminin son gününde konuşan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Aslan, Coğrafi Bilgi Sistemi’ne 2006 yılında başladıklarını ifade ederek, sistemin tarımın her alanında fazlasıyla kullanıldığını ifade etti. Aslan, “Arazi çalışmalarının tespitinden tutun, gıda işletmelerinin yerlerinin belirlenmesine ya da tohumluk üretim alanlarının tespitine kadar, istatistiki bilgilerin belirlenmesine kadar birçok alanda kullanabildiğimiz bir sistem. İlk olarak 2006 yılında çalışmalarına başladığımız bir konu ama kısıtlı olarak çalıştığımız bir konuydu. ORAN'ın teknik programına başvuruda bulunarak yaklaşık 35 arkadaşımızı bu konuda eğittik ki daha iyi kullanabilsinler, elimizdeki uydu fotoğraflarını ve sayısal verileri değerlendirebilsinler istedik. 14 günlük bir eğitimde bugün son günümüz. Oldukça başarılı ve faydalı geçtiğini düşündüğümüz bir eğitim. Eğitim almış arkadaşlarımızın Sivas tarımında almış oldukları eğitimi kullanmaları ve faydalı olmalarını diliyorum" ifadelerini kullandı.
Eğitimde konuşan ORAN Kalkınma Uzmanı Hande İnan Cengiz ise, organizasyonun başarıyla gerçekleştiğini vurgulayarak, "ORAN olarak 2012 teknik destek programı kapsamında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne vermiş olduğumuz teknik desteği başarıyla yürüttüler. Organizasyonu başarıyla gerçekleştirdiler. Kurumsal kapasiteyi artıracağına inanıyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından slayt eşliğinde bilgiler verildi.

İzmir Haberleri

Editör: TE Bilişim