12 milyon lira heyecanı 12 milyon lira heyecanı
Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Dökmetaş, yaptığı sunuma üniversitenin son dört yılını anlattı. Dökmetaş, “Cumhuriyet Üniversitesi nasıl kuruldu diye sorduğunuzda kitaplardan söz ediyorsunuz ama o kitaplarda yazmayan bazı bilgiler var. Onları o günü yaşayan insanlardan öğrenmek mümkün.89” dedi. Dökmetaş, üniversiteye dört yıl içerisinde mevcut enstitülere bir yenisinin daha eklendiği ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nün üniversiteye kazandırıldığının kaydetti. Dökmetaş, ilçelerden Hafik'e Meslek Yüksekokulu, Zara'ya Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, İmranlı'ya Meslek Yüksekokulu, Suşehri'ne de birer yüksekokul kazandırıldığını söyledi. Öğrenci sayısının halihazırda 36 bine ulaştığını dile getiren Dökmetaş, hedefin 50 bin öğrenci olduğunu belirtti.

AKADEMİK KADRO SAYISI 670’E YÜKSELDİ
Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, 2008 yılından bu yana profesör sayısının 121'den 176'ya, doçent sayısının 104'den 114'e, yardımcı doçent sayısının 288'den 380'e,öğretim görevlisinin 228'den 269'a, uzman sayısının 18'den 19'a yükseldiğini söyledi

Konuşmaların ardından 2011 yılı ulusal ve uluslararası toplam yayın sayılarına göre sıralama yapıldı. Toplamda 694 yayın yapıldığı belirtildi. Daha sonra profesörlüğe yükselen öğretim üyelerine, Rektör Dökmetaş ve üniversite senato üyeleri tarafından cübbe giydirildi. Törende 27 öğretim üyesi profesörlüğe, 30 öğretim üyesi doçentliğe, 106 öğretim üyesi ise yardımcı doçentliğe yükseldi. Ardından uluslararası yayın yapan öğretim üyelerine belgeleri takdim edildi.

Editör: TE Bilişim