Ege Bölgesi'nin ihracatı Mart ayında hız kesti Ege Bölgesi'nin ihracatı Mart ayında hız kesti

Cumhuriyetimizin 100 yılı etkinlikleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Cumhuriyete Doğru’ tiyatro oyunu, İzmir’de ikinci kez izleyiciler ile buluştu.

Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde gerçekleşen gösterime; Milli Eğitim Bakan Danışmanı Utku Koçak ile Milli Eğitim Bakan Danışmanı ve Proje Danışmanı Doç. Dr. İbrahim Sarıtaş, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve tiyatroseverler katıldı.

İzmir’de İkinci Kez Sahnelendi

İzmir’de yoğun ilgiyle karşılanan ve kadrosunda birçok usta ismin bulunduğu ‘Cumhuriyeten Doğru’ tiyatro oyunu, 110 kişilik dev ekip ile kentte ikinci kez sahnelendi.

Bir öğretmenin 10 yaşındaki öğrencisi Ali'ye Cumhuriyet'in ilanını anlatması ile başlayan tiyatro oyunu devamında; milli mücadele dönemini, Kurtuluş Savaşı'nı, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Türkiye Büyük Millet Meclisini kurmasını ve Cumhuriyetinilanını konu ediyor.

Proje danışmanlığını Doç. Dr. İbrahim Sarıtaş’ın yaptığı oyunun başrollerini; Serdar Yeğin, Ziya Kürküt, Volkan Severcan, Erhan Yazıcıoğlu, Gülen Karaman, Ömer Faruk Çalışkan, Bora Severcan, Sefa Zengin, Yiğit Yapıcı, Levent Özdilek, Umut Temizaş, Zuhal Yalçın, Ahmet Yenilmez ve Şebnem Özinal paylaşıyor. Duygu Dolu Anlar Yaşandı Milli mücadele kahramanları ve birlik ruhunun sahnelendiği tiyatro oyununda izleyenler duygu dolu anlar yaşadı. Oyunda Hamdullah Suphi Bey’in Türkiye Büyük Millet Meclisinde İstiklal Marşı’nın kabulünü canlandırdığı sahneyi, tüm salon ayakta alkışladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Türk milletini arkalarına alıp milli mücadeleyi başlatarak sonucunda Türkiye Cumhuriyeti’ni nasıl kurduklarını gözler önüne seren tiyatro eseri, Bora Severcan tarafından yazıldı ve yönetildi. Koreografide Özgür Adam İnanç ve Serhat Güdül’ün imzalarının bulunduğu oyunun orijinal müzikleri ise Selim Atakan tarafından bestelendi.

Oyunun yazım aşamasında tarihsel gerçekliklerin doğru yansıtılması için 25’in üzerinde akademisyenle çalışıldı. Vakıfbank sponsorluğunda hayata geçirilen dev prodüksiyonun yapımcılığını Volkan Severcan üstlendi.

Editör: Ajans Ekip