Hem çevre hem de görüntü kirliliği ile mücadeleye önemli katkılar sağlayan yer altı konteyner sistemi, ilçe genelinde ihtiyaç olan noktalarda uygulanmaya devam edilecek.

Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Tüm imkanlarımız ve ekiplerimizle sağlıklı bir çevre için mücadele ediyor, kent temizliğini koruma noktasında halkımızdan da duyarlılık bekliyoruz” dedi.

Karşıyaka Belediyesi’nin “Gazozuna var mısın” sergisi ziyarete açıldı Karşıyaka Belediyesi’nin “Gazozuna var mısın” sergisi ziyarete açıldı

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın öncülüğünde, ilçe genelinde çöp konteynerlerinin yer altına alınması için başlatılan hizmet hamlesi sürüyor. Belediye Temizlik işleri Müdürlüğü tarafından çevre ve görüntü kirliliğinin önüne geçmek adına yürütülen çalışmalar kapsamında, farklı noktalara yerleştirilen 5 bin litre kapasiteli yer altı çöp konteynerinin sayısı 300’e ulaştı. Bu bölgelerdeki eski tip çöp konteynerleri de kaldırıldı. Fiziki şartları uygun olan noktalara uygulanabilen yer altı konteyner sistemi, vatandaşları da memnun etti.


EN SAĞLIKLI VE MODERN SİSTEM
Çöplerin toplanmasında en sağlıklı ve modern yöntem olarak bilinen yer altı konteyner sistemi, klasik konteynerlerden yaklaşık 6 kat daha fazla depolama kapasitesine sahip olmakla birlikte; çevreye kötü koku ve bakteri yayılmasının da önüne geçiyor. Çöp atma bacası, yaya platformu, iç konteyner haznesi ve güvenlik platformundan oluşan konteynerlere atılan çöpler iç haznede depolanıyor. Hava koşullarına, çöp, deniz ve yağmur suyuna karşı da dirençli olan beton soketli ve mantar ataçmanlı konteynerler; şoför kabininden lazer, monitör, kamera ve joystick ile kontrol ediliyor. Öte yandan, yer altı konteynerine uygun olmayan yerlere konulan 3 bin litrelik yeni nesil yer üstü konteynerlerinin sayısını da 250’ye ulaştıran Karşıyaka Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü; özveriyle çalışan 289 işçisi ve 50 adet aracı ile her gün ortalama 320 ton çöp toplamaya ve daha temiz bir çevre için kente hizmet sunmaya devam ediyor. 


“BİRLİKTE SAHİP ÇIKMALIYIZ”
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Kentlerde çöplerin sağlıklı şekilde toplanması ve çevre temizliğinin sağlanması, belediyelerin en önemli temel görevlerinden biridir. Biz Karşıyaka’mızda vatandaşlarımızdan gelen talep ve önerileri de dikkate alarak, çağdaş sistemler ile bu alandaki sorunlara çözüm üretiyor, daha yaşanabilir bir kent çevresi oluşturmak için gayret gösteriyoruz. Bu anlayışla yer altı çöp konteyneri sistemini yaygınlaştırmaya devam ediyoruz. Tüm imkanlarımız ve ekiplerimizle sağlıklı bir çevre için mücadele ederken, kent temizliğini koruma noktasında halkımız da duyarlı olmalı. Bazı vatandaşların çöp ve çevre konularında daha özenli olmasına ihtiyacımız var. Şehri ve doğayı kirletmemek, çöpleri konteynerlerin etrafına değil, içine atmak gerçekten çok zor bir iş değil. Kentimizi, ülkemizi ve dünyamızı sevmekten ve saygılı davranmaktan vazgeçmemeliyiz. Çünkü yaşadığımız sürece bizim, bizden sonra da çocuklarımızın yaşanabilir bir çevreye ve dünyaya ihtiyacı var. Bu noktada duyarlı ve özenli davranarak kentine, evine sahip çıkan tüm Karşıyakalılara yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Ajans Ekip