Milas – Söke karayolunda can alıcı kaza Milas – Söke karayolunda can alıcı kaza
Muğla'nın Datça İlçesi'nde, kızılçam ağaçları ile makilik alanda henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Yetkililer 10 gün önce yanan ormanlık alanın yakınında çıkan yangında sabotaj ihtimalinin yüksek olduğunu belirttiler.

Edinilen bilgiye göre; Datça'ya bağlı Emecik köyü Sarıliman ve Karaincir mevkileri arasında kalan ve 10 gün önce 70 Hektar ormanlık alanın kül olduğu yangının ardından aynı bölgede akşam saat 22.00 sıralarında yeni bir orman yangını çıktı. Önceki yangında kurtarılan alanda başlayan yangın rüzgarında etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yükselen dumanları gören köylüler orman işletme ve jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Datça ve Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda arazöz ve yer ekibini sevk edildi.

Alevlerin yerleşim alanlarına yaklaşması üzerine, çevre sakinleri çalışmaları endişeli gözlerle izledi.Havanın karanlık olması nedeniyle havadan müdahale edilemeyen yangına çok sayıda arazöz, dozer ve yer ekibi karadan müdahale ederek yangını söndürdü. Yangında yaklaşık 5 hektarlık alan zarar görürken soğutma çalışmaları sabah saatlerine kadar devam edecek. Havanın aydınlanmasıyla birlikte yangın söndürme helikopterleri de havadan soğutma çalışmalarına destek verecek.

"YANGININ SABOTAJ İHTİMALİ YÜKSEK İNSAN KAÇAKÇILARINDAN ŞÜPHELENİLİYORUZ"

Marmaris Orman İşletme Müdürü Özkan Şahin, bu bölgede çıkan onikinci yangın. Daha önce çıkan yangınlarda iki kardeş göz altına alınmıştı anca delil yetersizliği nedeniyle bırakıldı. Tekne var benzin var herşey var ancak yakarken görülmediği için serbest bırakıldılar. Karşıda Yunanistan'ın Simi Adası var. Ancak hukuk delil ağrıyor ama net delil yok. Mültecileri kaçırmak için dikkat dağılmak için çıkarılmış olabilir. Güvenlik güçlerinin çalışmaları devam ediyor" dedi.

İzmir Haberleri

Editör: TE Bilişim