İki yıllık bir çalışmanın ardından basımı yapılan Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin yararlanabileceği şekilde ebeveynlerin ve öğretmenlerin dikkatine sunuldu. İnkılâp Kitabevi’nin yayın direktörlerinden olan Mehmet Bozkurt, yayınevinde eğitim alanındaki kitaplarla ayrıca ilgilenmektedir. Bozkurt’la birlikte editoryal ekip dilbilimci Ömer Asım Aksoy’un çalışmasını yeniden derledi. 

Her Yaştan Bireyin Kütüphanesinde Bulundurması Gereken Önemli Dilbilim Eseri

Türkçemizin zengin bir şekilde anlaşılıp pekiştirilmesine olanak sağlayan Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü, aynı zamanda kültüre ait geçmişin, sahip olunan adetlerin ve toplumun anlaşılması konusunda önemli bir rol gösterici rolünde. Edebi ve yazınsal alana değerli katkılarda bulunmuş Mehmet Bozkurt’un çalışmalarıyla hazırlanan eser, sade ve akıcı açıklamalarıyla hem ilkokul hem ortaokul öğrencileri hem de her alandan birey için rahatlıkla başvurulacak bir çalışma olarak raflardaki yerini aldı. Bozkurt ayrıca İnkılâp Kitabevi’nin önümüzdeki süreçte eğitim odaklı kıymetli çalışmaları okurla buluşturacağını söyledi.

Çeşme'de 600 Bin TL'ye Kiralık Villa İlanı Şok Etti Çeşme'de 600 Bin TL'ye Kiralık Villa İlanı Şok Etti

Atasözleri Sözlüğü ve Deyimler Sözlüğü Arka Kapak:

Ömer Asım Aksoy tarafından derlenen Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü, bu alanda yarım asrı aşkın bir süredir temel başvuru kaynakları arasında yerini almış bir eserdir. İlk basımı 1965 yılında Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından yapılmış olan bu klasikleşmiş dilbilim çalışması, uzun yıllardır yayınevimiz tarafından yeni baskılarıyla okurlara sunulmaktadır. Yazarın veciz nitelemesiyle, “Atalarımızın, uzun denemelere dayanan yargılarını genel kural, bilgece düşünce ya da öğüt olarak düsturlaştıran ve kalıplaşmış biçimleri bulunan kamuca benimsenmiş özsözler” olan atasözleri ile “bir kavramı, bir durumu, ya çekici bir anlatımla ya da özel bir yapı içinde belirten ve çoğunun gerçek anlamlarından ayrı bir anlamı bulunan kalıplaşmış sözcük topluluğu ya da tümce”lerden ibaret olan deyimleri, ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki öğrenciler için anlaşılabilir kılmak amacı elinizdeki derlemenin ortaya çıkmasına vesile oldu. Ömer Asım Aksoy’un klasikleşmiş eseri Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü’nden derlenerek genç okurun ilgisine sunulan bu çalışma, eğitmenlerin ve ebeveynlerin öğrenciler için rahatlıkla tercih edebilmeleri adına sadeleştirilerek hazırlanmıştır.

Editör: TE Bilişim