MİT mensubu baba dehşet saçtı MİT mensubu baba dehşet saçtı
 Bursa'nın Mudanya ve Karacabey ilçelerinde dün fırtınayla başlayan yağmur ve ardından fındık büyülüğünde yağan dolu 20 dakikada tarım alanlarını talan etti. Dolu, zeytin, mısır, incir, domates ve biber üreticilerinin mahsullerine hasar verdi. 
Mudanya ve Karacabey'de dün öğle saatlerinde başlayan fırtına, ardından şiddetli yağmuru getirdi. Fındık büyüklüğünde yağan dolu özellikle Mudanya ve Karacabey çiftçisini zor durumda bıraktı. Mudanya ve Karacabey ilçelerinde etkili olan dolu mısır, zeytin, incir, domates ve biber yetiştiricilerini maddi zarara uğrattı. Dolunun mahsullere büyük oranda zarar verdiğini belirten Mudanya Ziraat Odası Başkın Raif Döner, "Dolu ve yağmur Eşkel, Esence, Yamanköy, Yalıçiftlik, Kaymakoba, Mirzoba, Işıklı köyleri ve ilçe merkezinin bir kısmında etkili oldu. Bu köylerde zeytin, incir ve mısır üretimi çok oluyordu. Üretim yapan çiftçi maddi ve manevi anlamda zarara uğradı. Bazı ağaçların dallarında kırılmalar meydana geldi. Bazı zeytin ağaçları hasar gördü. Dalda 13 zeytin varsa 12 tanesinde dolu yanığı oluştu. Bu zeytinler sofralık olmaz. Artık yağlık olacak. Doludan zarar gören üretici üretim konusunda yüzde 60 zarara uğrayacak" dedi.
Üreticinin devletten bazı konularda destek istediğini belirten Döner, "Bankaya borcu olan üreticiler var. Üreticiler bankalara olan borçlarının ertelenmesini istiyor" ifadelerini kullandı.
Dün etkisi gösteren dolu Karacabey'deki üreticilere de zarara uğrattı. Karacabey'in Kirmikir, Taşlık, Şahinköy, İsmetpaşa, Sarıbey ve Sultaniye köylerinde ürünler zarar gördü. İlçelerdeki maddi hasarın yapılacak araştırmaların ardından açıklanacağı belirtildi.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim