Taliban militanları Logar eyaletinde yaşanan olayda helikopteri düşürenin kendileri olduğunu iddia etti. Ancak NATO helikopterin düşüş sebebiyle ilgili soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

Uluslararası Güvenlik Destek Gücü’nden (ISAF) bir sözcü AFP’ye yaptığı açıklamada, “ISAF helikopteri Afganistan’ın doğusunda yere çakıldı ve iki kişi hayatını kaybetti. Olayın nedenini soruşturuyoruz” dedi.

Logar yerel yönetiminden yetkililer ise bölgenin çoğunluğunun Taliban’ın kontrolü altında olduğunu bildirdi.

Eyalet valisinin sözcüsü Din Muhammed Derviş, “Babus bölgesinde bir helikopter vakası yaşanmış. Bu bölge çoğunlukla Taliban kontrolünde” dedi.

Ünlü isimler “Yüzümüz Yok” dedi Ünlü isimler “Yüzümüz Yok” dedi

RASMUSSEN'DEN KARZAİ'YE
Olaydan kısa bir süre önce NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, AfganistanDevlet Başkanı Hamid Karzai'ye, Afgan askerlerinin NATO askerlerine yönelik saldırılarının artmasından derin endişe duyduğunu bildirdi.

NATO Sözcüsü Carmen Romero, telefon görüşmesinde Karzai'nin Rasmussen'e saldırıları durdurabilmek için her şeyi yaptığını söylediğini belirtti.

Bu arada NATO'nun Afganistan'daki 129 bin kişilik uluslararası gücüne komuta eden Amerikalı General John R. Allen'ın, bugün ittifakın merkezi Brüksel'de saldırılarla ilgili olarak karar alma organına bilgi verdiği kaydedildi.

Afganistan'da NATO güçleriyle birlikte görev yapan Afgan askerlerinin, müttefik askerlerine düzenlediği saldırılarda bu yıl 45 NATO askeri hayatını kaybetti. Bu durum, 2014 yılında ülkenin güvenliğini üstlenmeyi planlayan Afgan güçlerinin güvenliği sağlayıp sağlayamayacağıyla ilgili kaygıları artırıyor.

İzmir haberleri

Editör: TE Bilişim