Türkiye’de İklim Değişikliği Algısı Raporu Yayınlandı Türkiye’de İklim Değişikliği Algısı Raporu Yayınlandı
 Financial Times’ın haberine göre, iki vejetaryen lokanta, Hindistanlı Sihlerin kutsal Altın Mabedi’ne evsahipliği yapan Amritsar kentinde ve Vaishno Devi dağ tapınağına hacca giden Hinduların uğrak yeri Katra kasabasında açılacak. Karar, yabancı hızlı yiyecek zincirlerinin devasa Hindistan pazarına girebilmek için ne gibi tavizler verebileceklerine bir örnek olarak gösteriliyor.

McDonald’s, uluslararası alanda, dana etinden hazırlanmış hamburgerleri ile tanınıyor. Ancak pek çok Hindunun inekleri kutsal hayvanlar olarak görüp etlerini yemeyi reddettiği Hindistan’da tutunmayı başaramadı. Şirketin ilk Hindistan lokantası 1996’da açıldı ama sattığı kuzu eti hamburgerler beğenilmedi.

Bugün ise, Hindistan’daki 271 McDonald’s lokantası, tavukburgerin yanı sıra McVeggie, McAloo Tikki ve McSpicy Paneer gibi yerel zevklere hitap eden ürünler satıyor. Şirketin Hindistan sözcüsü Rajesh Kumar Maini, hac bölgeleri gibi yerlerde tamamen vejetaryen bir lokanta açmanın “kesinlikle akla yatkın” olduğunu dile getirdi.

Maini, ülkedeki lokanta sayısını üç yıl içinde ikiye katlamayı hedeflediklerini kaydetti. Sözcü, Amritsar ve Katra’da açılacak mekanlarda sunmak üzere yeni vejetaryen ürünler geliştireceklerini de belirtti.

İzmir haberleri

Editör: TE Bilişim