Ünlü isimler “Yüzümüz Yok” dedi Ünlü isimler “Yüzümüz Yok” dedi
 Suriye ateşinin Türk sınırlarında bulunan Hatay’ın Yayladağı ilçesinde dün saat 15.45 itibari ile çıkan orman yangınının kısmen kontrol altına alındığı belirtilirken, yangına müdahale çalışmaları hava ve karadan takviye ekiplerle devam ediyor.
Suriye’nin Lazkiye kentine bağlı Murtlu kasabası sınırları içerisindeki ormanlık alanda bir haftadır devam eden orman yangınının sıçrayarak Hatay Yayladağı ilçesinde kendini göstermesi ekipleri harekete geçirdi.
Yayladağı Orman İşletme Şefliği’ne gelen ihbar telefonlarında yangının ilçede bulunan gümrük kapısı sınırlarını zorladığına yönelik ifadeler yer alıyor.
Yetkililerden alınan bilgiye göre, bölgeye Adana, Mersin, Gaziantep ve Kahramanmaraş’tan çok sayıda takviye ekip gönderildiği ve söndürme çalışmalarına 30 arazöz ve 200 işçi tarafından müdahale edildiği bildirildi.
Yangının ikinci gününde yaklaşık 300 hektarlık alanın zarar gördüğü açıklanırken, kısmen kontrol altına alınan yangına Yayladağı Barajı’ndan 2 helikopter tarafından müdahale ediliyor. Orman yangınının, Yayladağı sınırları içerisinde kızılçam ormanlarının bulunduğu yaklaşık bin hektarlık alan ile Yayladağı sınır kapısını tehdit ettiği belirtiliyor.





Editör: TE Bilişim