Franz Beckenbauer, 78 yaşında hayatını kaybetti Franz Beckenbauer, 78 yaşında hayatını kaybetti
ABD'deki borç krizi yalnızca ülkeyi değil, ekonomi dünyasının gündemini oluşturmaya devam ediyor. Dünya Bankası ve Uluslarararası Para Fonu'ndan (IMF) konuyla ilgili önemli uyarılar geldi.  Anlaşma çıkmaması halinde dünyaya bu durumun çok büyük darbe vuracağını belirten Kim "Eğer anlaşma çıkmazsa bu, gelişmekte olan ülkelerde felaket yaratabilir. Gelişmiş ülkeler de bunun zararını görür" diye konuştu.

ABD acil tedbir almalı

Baş­ba­kan Yar­dım­cı­sı Ali Ba­ba­ca­n'­ın da ka­tıl­dı­ğı, IM­F'­nin po­li­ti­ka­la­rı­nın oluş­tu­rul­du­ğu Gu­ver­nör­ler Ku­ru­lu Ulus­la­ra­ra­sı Pa­ra ve Fi­nans Ko­mi­te­si (IMFC) top­lan­tı­sı­nın ar­dın­dan so­nuç bil­dir­ge­si ya­yım­lan­dı. Bil­di­ri­de, kü­re­sel to­par­lan­ma­nın sür­dü­ğü, bü­yü­me­nin dü­şük kal­ma­yı sür­dür­dü­ğü, aşa­ğı yön­lü risk­le­rin ye­ni or­ta­ya çı­kan risk­ler­le bir­lik­te de­vam et­ti­ği kay­de­dil­di.
Bü­yü­me­nin, bir­çok ge­liş­mek­te olan eko­no­mi­de ılım­lı dü­zey­de sey­re­der­ken, ge­liş­miş ül­ke­ler­de ar­tan ak­ti­vi­te işa­ret­le­ri­nin ce­sa­ret ve­ri­ci ol­du­ğu vur­gu­lan­dı. Bil­di­ri­de, "ABD, kı­sa va­de­li ma­li be­lir­siz­lik­ler­le ba­şa çık­ma­da acil adım at­ma­lı, Eu­ro bölgesi ban­ka­cı­lık bir­li­ği­ne yö­ne­lik iler­le­me­le­ri ge­liş­tir­me­li ve ma­li pi­ya­sa par­ça­lan­ma­la­rı­nı azalt­ma­lı, Ja­pon­ya da or­ta va­de­li ma­li kon­so­li­das­yon ve bü­yü­me­yi can­lan­dır­mak için ya­pı­sal re­form­lar uy­gu­la­ma­lı­" ifa­de­si kul­la­nıl­dı.

Editör: TE Bilişim