Karşıyaka Belediyesi, Sosyal Ve Ekonomik Hayata Katkı Sunuyor Karşıyaka Belediyesi, Sosyal Ve Ekonomik Hayata Katkı Sunuyor
 İzmir'in yeni çöp bertaraf tesisinin Büyükşehir Belediyesi tarafından Karşıyaka Yamanlar Dağı'na yapılmak istenmesi, AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli'nin tepkisini çekmiş, Denizli, "Çöpü İzmir'in akciğeri Yamanlar'a yaptırmam" diyerek, bilimsel olarak bu noktaya katı atık bertaraf istasyonu yapılmasının Karşıyaka Belediyesi'nin ODTÜ ve Hacettepe üniversitelerine hazırlattığı olumsuz raporu örnek göstererek muhalefet etmişti. 
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Çöp Tesisi” hakkında son günlerde gündeme gelen açıklamalara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. "İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak “Çöp Tesisi”nin yerine ilişkin hafta başından bu yana, bazı açıklamalar yapılıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Milletvekili Sayın İlknur Denizli’nin açıklamaları ile başlayan süreçte gündeme gelen bazı noktaların açıklığa kavuşturulması gerekliliği doğmuştur." diyen Başkan Durak, Denizli'ye sert çıktı. Başkan durak'ın açıklaması şöyle:
"Sayın Denizli son açıklamasında, Belediyemiz tarafından, Hacettepe ve Orta Doğu Üniversitelerine Yamanlar ile ilgili hazırlatılan rapordan alıntılara da yer vermiş. Sayın Denizli’nin, Büyükşehir Belediye Başkanımıza yönelik muhalefetini, bizim üzerimizden yapmaya çalışmasını doğru bulmadığımın altını özellikle çizmek isterim. “Çöp” gibi hassas bir konunun, siyasi argüman haline dönüştürülmesi, sadece Karşıyaka’nın değil, tüm İzmir’in geleceğine “kurşun” sıkmaktır. Bir kentin geleceğinin, bu kentte yaşayacak gelecek nesillerin “kaliteli yaşam” haklarını, siyaset malzemesi yapmaya çalışmak, insanlık adına “utanç”tır. Bu nedenledir ki; Sayın Denizli’nin “fırsattan istifade” yaklaşımını, İzmirli bir milletvekiline yakıştıramıyoruz."
OLAYI SULANDIRMAK SİYASİ SORUMLULUĞA YAKIŞMAZ
Karşıyaka Belediyesi olarak, Yamanlar Dağı’na yapılmak istenen “Çöp Tesisi”ne ilişkin düşünce ve tavırlarını en başında ortaya koyduklarını, bu konuda, düşüncelerinde de, tavırlarında da bir farklılaşma olmadığını hatırlatan Başkan Durak, "Yamanlar gibi, kentimizin “nadide” kalmış bir köşesine neden böyle bir tesis yapılamayacağını, Hacettepe ve Orta Doğu Üniversitelerine hazırlattığımız bilimsel rapor eşliğinde, Büyükşehir Belediyemize daha önce sunduk. Burada, şu hususun altını özellikle çizmek isterim: Kurumsal olarak, bu raporu sadece İzmir Büyükşehir Belediyemize verdik. Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’nun ve Büyükşehir bürokratlarımızın, “bilimsel” gerçekler ışığında konuyu yeniden değerlendirmelerini beklerken, böylesi bir polemiğin gündeme gelmesi bizi üzmüştür. Sayın Denizli’nin, konuyu bu şekilde gündeme getirerek, siyaset malzemesi yapmaya çalışması ve ne yazık ki, bu tuzağa, şahsımı ve belediyemizi çekmeye çalışması, böylesine önemli bir sorunu “sulandırmaktan” başka bir işe yaramamaktadır. Büyük bir çevre sorununa yol açabilecek bir konuyu sulandırmaya çalışmak, hiç bir siyasi sorumluluğa sığmaz." dedi.
MÜCADELEMİ SÜRDÜRECEĞİM
Başkan Durak sözlerini şöyle tamamladı: "Karşıyaka Belediye Başkanı olarak, bir kez daha hatırlatmak isterim ki; kentin kuzey aksında yaşayan 2 milyona yakın İzmirlinin ihtiyacını karşılayan su kaynaklarının bulunduğu, eşsiz florası ile bir doğa harikası olan Yamanlar’a “Çöp Tesisi” yapılmaması için mücadelemi, 40 yıldır bu kentte yaşayan ve torunlarını bu kentte büyüten bir İzmirli sorumluluğuyla sürdüreceğim."

Editör: TE Bilişim