Düğününe 9 gün kala kazada yaşamını yitirdi Düğününe 9 gün kala kazada yaşamını yitirdi
Düzce İl Genel Meclis toplantıları devam ediyor. Meclis Başkanı Muzaffer Bülbül Başkanlığında yapılan meclis toplantısı açılış ve yoklama ile başladı, bir önceki karar özetlerinin okunması ve onaylanması ile devam etti.
Ardından komisyon raporlarına geçildi. İmar Komisyonu Başkanı Muharrem Şen, merkeze bağlı Hacıatıf köyü ile Aydınpınar köyünde imar planı tadilat raporlarını okudu. Raporlar meclis üyeleri tarafından onaylandı.
E-MUHTARIM İLÇELERDE UYGULANACAK MI?
AB ve Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Muharrem Şen, İl Genel Meclisi tarafından geçen ay gündeme gelen e-muhtarım projesinin ilçelerde de uygulanması ile ilgili komisyon raporunu okudu. Şen, “İl Genel Meclisinin 7 Ağustos 2012 tarihinde yapılan birleşimde komisyonumuza havale edilen İB Projesi kapsamında Düzce Merkez’de uygulanan e-muhtarım projesinin ilçelerde uygulanması talebi hakkında Avrupa Birliği Dış İlişkiler Komisyonu tarafından gerekli çalışmalar yapılmış olup e-muhtarım projesinin finansal kaynağı olarak Doğu Marmara Kalkınma Ajansından yararlanılmaktadır. Aynı fondan yararlanılmak üzere araştırma yapılmış olup kalkınma ajansının AR-GE çalışmalarını desteklenmesi hibe fonu 2012 yılında kapatılmış bulunmaktadır. Ancak 2013 yılında açılması durumunda bütçe koşulları da göz önünde bulundurulduğunda talep edilecek ödenek ancak 3 ilçe için yeterli olacaktır. Bu kapsamda ilçelerimizde uygulanması düşünülen e -muhtarım projesi ile ilgili olarak 2013 yılı başında Kaşnaşlı, Akçakoca ve Çilimli ilçeleri için hazırlık yapılacak ve proje sunulacaktır. Bu uygulama tamamlandıktan sonra diğer ilçelere de proje hazırlanacak ve uygulamaya devam edilecek” dedi. Rapor meclis üyeleri tarafından onaylandı.
Mecliste ayrıca Beyköy ve Aydınpınar yolları üzerinde gerekli imar planı yapılarak meclise bilgi verilmesi ile ilgili olarak önerge verildi. Verilen önerge incelenmek üzere İmar komisyonuna havale edildi.

İzmir Haberleri

Editör: TE Bilişim