ESHOT’a kalite tescili ESHOT’a kalite tescili
Belediye ile bir süredir devam eden toplu sözleşme görüşmelerinin tıkanmasıyla birlikte başlayan kriz neticesinde grev kararı alan yetkili sendika, Cuma gününe kadar anlaşma sağlanamadığı takdirde fabrikada üretim durduracak ve büfelerde ekmek satışı yapılmayacak.  

CUMA GÜNÜ EKMEK ÜRETİMİ VE SATIŞI YAPILMAYACAK!
Kent Ekmek bünyesinde çalışan yaklaşık 65 işçinin maaş zammı için işveren Büyükşehir Belediyesi ile masaya oturan yetkili sendika Tek Gıda İş 7 No'lu Şube arasında anlaşma sağlanamayınca grev de kapıya dayandı. Cuma sabahından itibaren greve başlayacak olan sendikalı işçiler, iki yılı kapsayan toplu iş sözleşmeleriyle ilgili anlaşma sağlanmadığı takdirde, fabrikada üretimi durduracak, kent genelindeki büfelerde ekmek satışı gerçekleşmeyecek. Dar gelirli vatandaşı vuracak grev gerçekleştiği takdirde, Türkiye'nin 70 ayrı iline yapılan glutensiz ekmek satışı ve üretimi de sekteye uğrayacak.  

SENDİKA YÜZDE 8'LİK ZAMMI KABUL ETMEDİ
Geçtiğimiz aylarda Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Grand Plaza A.Ş.'de yetkili üç ayrı sendikada başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde kafe ve restoranlarda çalışan personeli temsil eden Toley-İs Sendikası arasında anlaşma sağlanırken, Tek Gıda İş ve Sosyal İş Sendikaları arasındaki görüşmeler ise sonuçsuz kaldı ve grev kararı alındı. Yüzde 8'lik maaş zammını yeterli görmeyen Tek Gıda İş Sendikası'nın çalışanlar arasında ücretlerin eşitlenmesi ve yüzde 15'lik oranda zam talebi de işveren Büyükşehir Belediyesi tarafından kabul görmeyince 30 Ekim'de greve çıkma kararı alındı.
 
"ANLAŞMA SAĞLANAMAZSA GREVE GİDECEĞİZ"
Cuma sabahı saat 07:00'a dek anlaşma sağlanamadığı takdirde greve gideceklerini ve üretimi durduracaklarını açıklayan personelin örgütlü bulunduğu Türk-İş'e bağlı Tek Gıda İş Sendikası İzmir 7 No'lu Şube Başkanı İbrahim Bircan, "Arkadaşlarımız burada ağır iş koşulları altında ve zor şartlarda çalışıyor. İşçi arkadaşlarımız ortalama bin 300 lira maaş alıyor. Biz kesinlikle greve çıkmak ve vatandaşları mağdur etmek istemiyoruz. Ama maalesef grev bizim son seçeneğimiz ve anlaşma sağlanamadığı takdirde bu hakkımızı kullanacağız. Bize önerilen yüzde 8'lik ücret artışını kabul etmemiz mümkün değil. Enflasyon rakamları bile yüzde 8 olarak açıklandığı bu ortamda işveren bizi greve sürüklemektedir. Biz iş eşit işe eşit ücret ve iş barışından tarafız. Alın terimizin karşılığını istiyoruz" şeklinde açıklama yaptı.
Editör: TE Bilişim