Ekonomi Üniversitesinde okuyan bir çok öğrencinin onayı ile gönderilen metinde; ''Olaganüstü hal sonucu online eğitim uygulanan bir zamanda, tüm dönem uygulanan dersler ve sinavlar gibi finallerin de online olmasi gerekir.
Okulumuz izmir Ekonomi Üniversitesi final sinavlarini birçok okulun aksine bir karar alarak yüz yüze gerçeklestirecegini duyurdu. Bizler seçimde oy kullanacagiz. Final sınavlarmiz baslamadan hemen önce bir seçim daha olacak ve şehir dışından gelecek olan ögrenciler için barınma ve ulaşım sorunu oluşuyor. izmir Ekonomi Üniversitesi dolaylı yoldan ögrencilerin oy kullanma haklarini ellerinden alyor. Bu sebeplerden ötürü final sinavlarnin yüzyüze yapilmasi kararı degistirilmelidir''.

Hızlı Okuma Sınav Netlerinize Ne Kadar Etki Eder Hızlı Okuma Sınav Netlerinize Ne Kadar Etki Eder

Öğrenciler bu kararın yeniden değerlendirilmesi ve değiştirilmesini istiyor. Öğrenciler mağdur olduklarını belirterek ilettikleri metinde; ''İzmir ekonomi üniversitesi öğrencileri olarak özellikle şehir dışından gelen öğrenciler olarak mağduruz paramız yok parayla bilet en az 1.000 lira 10 gün barınmak için en az 3 bin lirayı gözden çıkarmamız lazım YÖK  derslerin ve sınavlarının online olması tavsiyesinde bulunmuştu. Okul yönetiminde acil düzenleme bekliyoruz.

Editör: Ersin USTA