İzmir Genelinde 2023 Yılında 65 Bin 465 Konut Satıldı İzmir Genelinde 2023 Yılında 65 Bin 465 Konut Satıldı

             İHRACATTA zaman, insan kaynağı ve maliyetten tasarruf etmeyi sağlayan ve “Menşe ve Dolaşım Belgeleri”nin elektronik ortamda onaylatılması sürecine karşılık gelen MEDOS Programı, İzmir Ticaret Odası (İZTO) üyelerine de büyük rahatlık sağlayacak.

“7/ 24 kesintisiz ihracat” için Ticaret Bakanlığı tarafından hayata geçirilen, menşe ve dolaşım belgelerinin onay ve vize işlemlerinin elektronik ortama aktarılması ile ilgili MEDOS Programı, Ocak ayı sonundan itibaren İZTO bünyesinde de aktif olarak kullanılmaya başlanacak. Konuyla ilgili değerlendirme yapan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için reel sektörün çabalarının yanı sıra kamudaki adımları da çok önemsediklerini vurguladı.

ÖZGENER: GELECEK DİJİTALLEŞMEDE

Geleceğin dijitalleşmede olduğunu, ihracat işlemlerindeki bu hamlenin de öncelikle zamandan tasarruf sağladığını belirten Özgener, “Üyelerimize en hızlı, en doğru ve en kaliteli hizmeti verebilmek için biz de altyapımızı hızla hazırladık. Yönetim Kurulumuz ve 50’nci Meslek Komitemizin kararı ile biz de programa 21 Ocak 2019 tarihi itibariyle geçiyoruz. Projede emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Rekabetçiliğimizin artması için hayati önem taşıyan bu program sayesinde ihracatçılarımızda mesai bitiş saati olan 17.30 stresi kalmayacak. Biz üyelerimize duyurularımızda sistemin ayrıntılarını paylaştık, herkesi bundan faydalanmaya davet ediyorum” dedi.

ÇALIŞMA SİSTEMİ NASIL OLACAK?

İZTO Alsancak İhracat Belge Ofisi’nde hafta içi Pazartesi – Perşembe günleri 08:30-18:00 ve Cuma günleri 08:30-20:00 arası ve İZTO Merkez binasında hafta içi her gün 08:30 – 17:30 saatleri arasında mesai içi hizmetler devam edecek olup, bu saatler dışında elektronik ortamda uzak bağlantı yolu ile çalışma yürütülecek.

İhracat onay işlemleri için tek iletişim kanalı [email protected] adresi olacak

Editör: TE Bilişim