Yolcu otobüsü devrildi: 8 ölü, 10 yaralı Yolcu otobüsü devrildi: 8 ölü, 10 yaralı
 Çamlıbel Elektrik Dağıtım A. Ş.’den (ÇEDAŞ) yapılan açıklamada, Sivas’taki elektrik kesintilerinin birçoğunun uçurtmalardan kaynaklandığı belirtildi.
ÇEDAŞ’tan yapılan açıklamada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da katılımı ile Yozgat’ta elektrik sektöründe yaşanan sorunlara ilişkin bölge toplantısı yapıldığı, toplantıda bölgede yaşanan elektrik kesintilerinin de gündeme getirilerek yapılan saha araştırması sonucu elektrik kesintilerinin büyük ölçüde uçurtmalardan kaynaklandığının tespit edildiği bildirildi. 
Açıklamada, “Şehir merkezinde ve havai hat bulunan bölgelerde uçurtma uçurulması ve bu uçurtmaların iletkenlere dolaşarak kısa devre yapması ile bölgemiz elektriksiz kalmaktadır. Bilinmelidir ki bu tür arızalar sadece elektrik kesintilerine neden olmamakta, can ve mal güvenliğini de tehdit etmektedir. Bu gibi sorunların çözümü için çalışan personelimiz yaralanabilmekte, yangın çıkabilmekte daha da kötüsü can kayıpları bile yaşanabilmektedir. Bu konuda geçtiğimiz yıllarda da kamuoyunu bilgilendirerek dikkat etmelerini istemiştik. Nitekim bayram günüde bu sebepten dolayı elektrik kesintisi yaşanmıştır. Bu nedenden dolayı elektrik kesintilerine mahal vermemek adına, can ve mal kaybı yaşanmaması için bir kez daha sizler aracılığı ile vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstermelerini rica etmekteyiz” ifadelerine yer verildi.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim