Otomobil TIR'ın altına girdi: 5 ölü! Otomobil TIR'ın altına girdi: 5 ölü!
Erdemli ilçesine bağlı Limonlu beldesinde hobi amaçlı balık tutan diş hekimi Yalçın Şahin'in ağına 2.30 metre uzunluğunda bir köpekbalığı takıldı. Şahin, "Daha önceden köpekbalığı yakaladım ama küçüktü, yavruydu. Bu ilk defa ağa takıldı. Etraftan yardım istedim ama kimse gelmedi. Kimse gelmeyince ağı toplayarak tek başıma kıyıya çıkardım. Eğer yenirse komşularımızla hep birlikte pay edip yiyeceğiz, yok yenmiyorsa artık ne yapılır bilmiyorum" dedi.
Yakaladığı balığın bugüne kadar yakaladıklarının içinde en büyüğü olduğunu ifade eden Şahin, "Büyük avcılardan benden başka büyük yok, o kadar" diyerek espri yapmayı da ihmal etmedi.
Köpekbalığı yakalandığı haberini alarak beldeye gelen ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü doktora öğrencisi Serdar Sakınan, balığın ender ve nesli tükenmekte olan bir köpekbalığı türü olduğunu belirtti. Sakınan, "Bu güneşlenen köpekbalığı denen nesli tehlike altında olan bir tür. Yakalanması bahtsızlık olmuş. Keşke canlıyken salıverilseydi. Zararsız bir tür, balık bile yemez, planktonla beslenir. Suyu süzerek çok mikroskobik canlılarla beslenir. Denizin yüzeyine yakın dolaştığı için güneşlenen köpekbalığı
deniliyor. Çok daha büyük boylara da ulaştığı olur" diye konuştu.  Denizde köpekbalığı yakalandığı haberini alan vatandaşlar ise, balıkla hatıra fotoğrafı çektirmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Yavru köpeğini balığın üzerine koyan bir vatandaş da, bu anı ölümsüzleştirdi.

Editör: TE Bilişim