Başbakan Net Konuştu Başbakan Net Konuştu
İŞTE BAŞBAKAN'IN AÇIKLAMALARI:
İnşallah Eskişehir ve Konya'yı yüksek hızlı trenle buluşturuyoruz. İnşallah İstanbul ve Bursa ile Sivas'ı da buluşturacağız.
Bizim siyasette, özellikle de hükümette çok dikkat ettiğimiz bir ilkemiz var. Hiçbir zaman yapamayacaklarımızı vaad etmedik. Yüksek hızlı trenle Ankara'yı Eskişehir'e bağlayacağımızı söylediğimizde birileri ham hayal gibi görmüştü.

Eskişehir-İstanbul hattını bu yıl 29 Ekim'de Marmaray'la birlikte İstanbul'da Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında açacağız. Gaziantep'e kadar olan tüm şehirlere yüksek hızlı trenle ulaşacağız.
Türkiye 150 yıl önce yapılan demiryollarını yenileyemiyordu. Yol medeniyettir. Demiryolları medeniyettir. Artık biz dünyaya ray ihraç eden ülke haline geldik.

Herkes bilsin ki Türkiye büyük bir devlettir. Biz kardeşliğimizden kuvvet aldık. Her sorunu el ele ve gönül gönüle aşmasını bildik. Şu anda ekonomisiyle dış politikasıyla büyüyen bir Türkiye var.

Obama beni İsrail'den aradı. Yanında İsrail Başbakanı Netanyahu da vardı. Obama selamlamanın ardından sözü Netanyahu'ya verdi. Dünkü telefon görüşmemizde Netanyahu, Mavi Marmara'dan dolayı özür dilediğini söyledi. Ben de şehitlerimiz adına halkım adına bu özrü kabul ettiğimizi ifade ettim. Netanyahu, şehitlerimizin yakınlarına tazminat ödemesi için hükümetine talimat verdiğini ifade etti. Ayrıca Netanyahu Filistin'e tüketim mallarının girişindeki ambargonun kaldırılacağını iletti.

Mavi Marmara'da katledilen 9 şehidimizi ve Filistin'deki kayıpları geri getirmeyecek fakat; gerek Filistin halklarının haklarını korumak adına gerek şehit ailelerinin haklarını korumak adına üzerimize düşeni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.

Türkiye tek tek prangalarından kurtuluyor. Türkiye, başını öne eğmeden geleceğe doğru ilerliyor. Biz küçük düşünemeyiz. Bu vesileyle Mavi Marmara şehitlerini rahmetle yad ediyorum. İnşallah, Gazze'de ve Batı Şeria'daki kardeşlerimizle kucaklaşma fırsatı bulacağımızı ifade ediyorum.

Türkiye'yi söz ve inisiyatif sahibi yapacak yeni bir başlangıç yapıyoruz. Sesimizin ulaştığı her yere Yunus'un diliyle çağrımızı ilettik.

Çözüm sürecine Eskişehir'den büyük destek bekliyorum. Eskişehir yanımızda olursa biz bu meseleyi aşarız. Analar ağlamasın. Anaların gözlerindeki umut ışıkları dinmesin. Bu terör meselesini çözecek, geleceğe gurur, onur ve şerefle yürüyeceğiz.
Editör: TE Bilişim