Romantik Filmleri Neden Seviyoruz? Romantik Filmleri Neden Seviyoruz?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün başlayacak Tunus gezisine bu ülkedeki en büyük muhalif güç olan Halk Cephesi'nden 'boykot' geldi. Cephe'nin lideri ve sözcüsü Hamma Hammami, "Erdoğan'la akşam yemeğine davet edilmiştik ama reddettik zira biz despot ve komplocuların ziyafetine katılmayız" açıklamasında bulundu. 

Evrensel gazetesinin haberine göre Hammami, Tunus halk güçlerini başkent Tunus'taki Türk Büyükelçiliği önünde kitlesel bir protestoya da çağırdı. Hammami'ye göre bu protestonun mesajı, "Erdoğan'ın Tunus topraklarında istenmediği gibi kendisine aynı zamanda baskıcı ve gerici bir hükümetin lideri olduğunun hatırlatılması" olacak. Tunus hükümetine de "Türkiye'de devam eden şiddetli baskı ve müdahaleler, batının sürekli 'demokratik İslam' olarak sunduğu İslamcıların başarısızlığının bir kanıtıdır" diyerek tepki gösteren Hammami, özgür Tunusluları Türkiye halkını desteklemeye davet etti.

İŞTE ERDOĞAN'IN FAS'DA YAŞADIĞI BÜYÜK ŞOK 

Kral VI. Muhammed’in Erdoğan’ı kabul etmediği öne sürüldü


Fas’ta soğuk duş



Türkiye’de iktidarının en şiddetli protestoları yaşanırken yurtdışına giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Fas’ta, Kral VI. Muhammed tarafından kabul edilmediği öne sürüldü.

Fas sitesi “Yabiladi”ye göre Erdoğan, ne kral ile ne çevresi ve ne de iş dünyası ile görüşme yapamadan Fas’tan ayrıldı. Site, Erdoğan’ın “bu monolog-ziyaret sırasında kendisi gibi İslamcılarla” görüştüğü yorumunu yaptı. Erdoğan, Magreb turunun ilk durağı Fas’ta, önceki gün Başbakan Abdulillah Benkiran ile bir araya gelmişti. Yabiladi’de daha önce dışişleri bakanları ile de görüşen Fas Kralı 6. Muhammed’in Erdoğan’ı kabul etmemesi, Türk Başbakanı için “beklenmedik bir gelişme” olarak değerlendirildi. 

Haberde AA’nın, Fas Dışişleri Bakanı Sadeddin Osmani ile görüşmesinden sonra “Erdoğan’ı Kral 6. Muhammed’in karşılaması bekleniyor” diye haber yaptığına dikkat çekildi.Arap Baharı adı verilen süreçte Kaddafi, Bin Ali ve Mübarek devrildikten sonra 2011 Eylül’ünde Arap ülkelerini ziyaret eden Erdoğan Fas’a uğramamıştı. Site, bu durumun Fas’ın Erdoğan’ı soğuk karşılamasının nedeni olabileceğini yazdı. Ancak kimi kaynaklar Kralın Fas dışında bulunduğunu, çarşambaya kadar ülkeye dönmeyeceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan Fas temaslarının ardından eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte Cezayir’e geçti.

Editör: TE Bilişim