Uzmanları uyardı!  Arka koltukta takılı kemer ölümleri yüzde 75 azaltıyor! Uzmanları uyardı! Arka koltukta takılı kemer ölümleri yüzde 75 azaltıyor!
 Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, balkon konuşmasında vatandaşlara seslenerek, "İnanıyorum ki, muhalefet bugünden itibaren politikalarını gözden geçirecek ve yeni Türkiye ile örtüşen bir siyaset tarzı bugünden itibaren inşa edilecektir. Bize oy vermeyenler, bizi sevmeyenler bu seçimin mağlubu değildir, bugün onlar da kazanmıştır. Bugün yeni bir toplumsal uzlaşma sürecini hep birlikte başlatalım. Eski tartışmaları, eski Türkiye’de bırakalım" dedi.


Seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra İstanbul’dan Ankara’ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Esenboğa Havaalanı’nda partililer tarafından coşku ile karşılandı. Havaalanından AK Parti Genel Merkezi’ne kadar vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Başbakan Erdoğan, havaalanından AK Parti Genel Merkezi’ne kadar yaklaşık 1 saatte gelebildi.

Parti Genel Merkezinde balkon konuşması için hazırlanan bölümden parti binası önünde toplananları eşi Emine Erdoğan ve çocukları ile birlikte selamlayan Erdoğan’ın konuşması sloganları ile sık sık kesildi. 
İşte konuşmasından satır başları: 
Aziz milletim, sevgili vatandaşlarım, sizleri bu tarihi günde demokrasinin ve milli iradenin zafer gecesinde tüm kalbimle selamlıyorum.
Tarihimizde ilk kez gerçekleşen bu seçimin herkese hayırlı olmasını diliyorum. Aziz milletime şükranlarımı sunuyorum. Tüm herkese teşekkür ediyorum. Oyunu kullananlara teşekkür ediyorum.
Sandığa gidip oy kullanan kardeşlerime teşekkür ediyorum.
Bize hayır duası edenlere teşekkür ediyorum. Türkiye için milletin adayı için dua eden herkese teşekkür ediyorum.
Bu seçimi kazanan sadece ben değilim, bu gün milli irade kazanmıştır, demkrosi kazanmıştır. Bugün sevenlerimizde kazandı sevmeyenlerimizde kazandı.
Yeni Türkiye, öncü Türkiye, büyük Türkiye kazandı. Kardeşlerim sadece Türkiye değil Bağdat, Saraybosna, Şam, Halep,Gazze, Küdüs, Üsküp’te kazanmıştır.
Bugün 77 milyon kadar aziz milletimizin dostlarıda kazanmıştır. Buradaki coşkusu gönüllerinde yaşayan herkese teşekkür ediyorum, selamlarımı sevgilerimi yolluyorum.
Ramazan demediniz, sıcak demediniz kapı kapı dolaştınız, milletin adamına oy istediniz, size ne kadar teşekkür etsem azdır.
Aziz milletim, adaylığımız açıklandığında bunun bunu bir Fatiha olduğunu söylediniz, bugün kutlu bir açılışı idrak ediyoruz.
Bugün yeni bir dönemin kapılarını açıyoruz. 2002’de milleti partisinin iktidara gelmesiyle halkımızla kucaklaştık. Çankaya halkıyla bütünleşti, arada mesafe kalmad, Çankaya halkla buluştu.
Bugün tarihi bir gün bugün zorba, kibirli devlet anlayışının son kırıntılarınında ortadan kalktlığı, milleitle güçlenen devlet anlayışının zafer kazandığı gündür.
Bugünden itibaren devlet ve millet aynı istikamete bakıyor. Bizler 12 Eylül darbesinin izlerini sildik . Bugün ise 27 Mayıs izlerini sildik.
Artık yeni bir cumhurbaşkanlığı anlyışı vardır. Biz AK Parti’yi kurarken Menderes gibi yeter söz milletindir demiştik.  Biz birşeyi ilave etmiştik "yeter sözde milletin kararda milletin"
İşte şimdi bu söz gerçekleşti. Cumhurbaşkınını siz seçtiniz. Ülkeninin istikimetini artık halk bizzat kendisi belirlemiştir. Bu gün Türkiye’nin gücüne güç katılmıştır. 2023 hedefi çok yakınınıza gelmiştir.
9 seçime girdik, hepsinden zaferle çıktık, oylarımız yükselerek çıktık.
Balkon konuşmalarında milletime seslendim, kalbin ve vicdanın kelimeleriyle seslendim. Meydanlarda ne söylediysem balkon konuşmalarında da bunları söyledim.
Bütün kalbimle ve samimiyetimle söylüyorum ki bu seçimin mağlubu yoktur.Seçimin kaybedeni yok. Statüko kaybetmiştir.
Elbette kirli siyaset bu gün ibretlik bir ders almıştır. Muhalefet politikalarını gözden geçirecektir. Bizi sevmeyenler bu seçimin kazananı değildir. Bugün yeni bir toplumsal uzlaşma sürecini başlatalım diyorum.
Gerilimlerini eski Türkiye’de bırakalım diyorum. Yeni anayasa dedik 326 vekilimizle anaysa uzlaşma komisyonunda 3 kişiyle temsil edilmeyi kabul ettim. Onlar 9 kişiyle temsil edildiler. Derdimiz bağcıyı dövmek değil üzüm yemektir.
Başarısız olduğumuz alanlarda kendimizi sorguya çektik.

Yanlış yaptığımızda gocunmadan yanlışımızın üzerine gittik. Milletimizin gerçekleriyle örtüşmeyen her meselede kendimizi sorguladık. Bize dayatılanların başkalarına yapılmaması için hassasiyet gösterdik. Kimsenin yaşamına müdahale etmedik. Kimliklerine bakmadık.
Bunu sözlerimizle ortaya koymadık. İcraatımızlar ortaya koyduk, samimiyetimizlen ortyaya koyduk.
Bize diktatör diyenler kendi muhasebelerini yapsınlar. Bize otoriter diyenler muhasebelerini, bunlar kendilerini samimiyetle sorgulasınlar.
Kendilerini eğitimli, bilinçli başkalarını ise cahil görenler muhasebelerini yapsınlar.
12 yılda ülkeye kazandırdıklarımıza baksınlar ellerini vicdanlarına koysunlar ve böyle baksınlar.
Aynı bağrağın gölgesi altında geleceğe bakıyoruz. Bayrağımız bir, devletimiz bir, hepimiz aynı ecdadın aynı medeniyetin evlatlarıyız. Sisyasi görüşümüz, değerlerimizi, yaşayımşımız farklı olabilri ama biz hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız, hepimiz bu devletin sahipleriyiz.

Aleviden önce Sünni’den önce,Kürt’ten önce Türkiyeli vardır.
Bugünden itibaren yeni bir istikbali inşa etmek istiyorum. Muhalefetin siyasetini bir kez daha sorgulayalım, malum medyayı bir kez daha sorgulayalım, bunu samimiyetle yapmalıyız,
Bayrağımız, dağlarımız, türkülerimiz, acılarımız, seviçlerimiz bir. Bugünümüz, yarınımız, kaderimiz bir.
Bırakalım nifakları birbirmize gözümüzü açalım, farklı bir Türkiye’yi hep birlikte kuralım. Çıkan sonuçlarda görülüyor ki uzlaşmla tabanda olmuştur.
Bu uzlaşmayı hep beraber gerçekleştirelim. Daha kardeş bir Türkiye için bunu yapalım.
İMF’ye 5 Milyar dolar borç vereceğiz. Merkez Bankamızın kasaında 133 Milyar dolar var hamd olsun.
Bugün kırgınlıkları unutma günüdür. Bugün küskünlükleri elimizler itme günüdür. Bugün korkulardan sıyrılma günüdür. Bugün yeni bir toplumsal uzlaşmanın kapılarını aralama günüdür.
Bizim davamız şahsi davamız değildir, Ulusal güvenliğimizi kim tehdit ederse karşısında bizi bulacaktır.Davamız medeniyet davasıdır.
Beşer şaşar, alim, hoca bildiklerimiz zor zamanlarda maskelerini düşürüp gerçek yüzlerini ortaya koyabilir.
Beddua edenlerle işimiz olmaz.
Hiç kimse kusursuz, hatasız değildir. Paralel yapıya gönül vermiş kardeşlerimizi bugün gönellerinde yeni bir sayfa açsınlar diyorum. Şahsıma oy verenlerin değil 77 milyonun cumhurbaşkanı olacağım, 77 milyonu muhabbetle kucaklayan cumhurbaşkanı olacağım.
Türkiye’nin önü dünden daha çok aydınlıktır. Devletin ve milletin yıldızı düne göre çok daha parlaktır. Aziz milletimi meydandakilere, ekranı başındakilere bir kez daha teşekkür ediyorum.
Seccedelerin üzerinde, camilerde evlerde, kuytularda bizim için dua eden kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.
Tüm AK Parti ailesine yürekten teşekkür ediyorum. Bu kampanyada gerçekten şarkılarımıza ruh dünyalarını katan şarkıcılara özellikle teşekkür ediyorum.
Özellikle Hakk’a uğurladığımız Murat Göğebakan kardeşimize birar Fatiha gönderelim, şehitlerimize birer Fatiha gönderelim. Tüm siyasi partilere teşekkür ediyorum. Onalara ve mensuplarına teşekkür ediyorum.
Mazlumlara teşekkür ediyorum, Rabbim onlara şifalar versin. Gazilerimize teşekkür ediyorum. Rabbim bizleri esirgersin diye dua ediyorum. Gözün aydın Türkiye!
Editör: TE Bilişim