6 günlük bebeğin, parmağını kestiler 6 günlük bebeğin, parmağını kestiler
 Açıklama şöyle “02 ağustos 2012 günü saat 19.15 sıralarında 3'ncü komando tugay komutanlığına bağlı Siirt Eruh ilçesi kırsalında bulunan, Bilgili üs bölgesine bölücü terör örgütü mensupları tarafından bilgili köyünün içinden ve çevredeki hakim arazilerden roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuştur.
Yaşanan temasa müteakip teröristler ile çıkan çatışma sonucu, açılan ilk ateş esnasında; 1 asker şehit olmuş, 13 asker yaralanmıştır.
Yaralı personel helikopterlerle derhal hastaneye sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Yaralı askerlerimizden 1tanesinin durumu ciddiyetini korurken, diğer yaralılarımızın hayati tehlikeleri bulunmamaktadır.
Açılan ateşe, bilgili üs bölgesinde bulunan güvenlik kuvvetlerimiz tarafından anında ateşle karşılık verilmiş, daha sonra bölgeye sevk edilen kobra helikopterleri ile bölücü terör örgütü mensuplarının saldırıda bulunduğu istikametler ateş altına alınmıştır. olayla ilgili operasyon devam etmektedir.
Şehidimize Allah’tan rahmet, yaralı askerimize acil şifalar diliyor, kederli şehit ailemize ve yakınlarına sabır diliyoruz. “ dedi.
Öte yandan AK Parti Milletvekili ve Türkiye AB Karma Komisyonu Eş Başkanı Afif Demirkıran, Devlet Hastanesini ziyaret ederek yaralılara geçmiş olsun dileklerini iletti.
Demirkıran, hastane çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada “Aldığımız son habere göre bir şehidimiz var. Daha önce iki diye bana bilgi gelmişti. Maalesef yaralılardan bir tanesinin durumu ağırdır. Tekrar şehit askerimize, Allahtan rahmet diliyorum, kederli ailesine ve bütün milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralı askerlerimizin kardeşlerimizin de bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını yüce Allahtan diliyorum. Takip ediyoruz. İnşallah yaralılarımızdan bir tanesinin durumu ağırdır, bir öne sağlığına kavuşur. Şehit sayımızda bir artış olmaz.” dedi.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim