3 yıllık eşini döverek öldürdü 3 yıllık eşini döverek öldürdü
Kendilerini büyükbaş hayvan sahibi gibi göstererek vatandaşlardan kapora alan, sonradan da değişik şekillerde vatandaşlardan para isteyerek 18 ayrı olayda vatandaşı 1 milyon TL dolandırdığı belirlenen 9 kişi yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) görevlilerinin katılımıyla 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak ve Örgüt Kapsamında Nitelikli Dolandırıcılık
Yapmak" suçu ile ilgili 5 ay süren operasyon neticesinde Ankara, Gümüşhane, Giresun, Iğdır, Kars, Yalova ve Erzincan'da 15 ayrı noktada arama yapan polis 14 kişiyi de gözaltına aldı. 14 kişiden 5'i alınan ifadesinin ardından serbest bırakılırken 9 kişi uçakla Erzincan'a getirildi.
Konuyla ilgili Erzincan Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı basın açıklamasında, başkasına ait olan hayvanları sahiplenerek, canlı hayvan alım-satımı konusunda dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen 15 ayrı noktaya eş zamanlı operasyon yapıldığına değinildi. Müştekiler ile pazarlık yaptıkları hayvanları "Bugün-yarın göndereceğiz" şeklinde kandırıldığının belirtildiği açıklamada, satın aldığı hayvanları isteyen vatandaşlara ise ''Hava şartları çok kötü'' denilerek oyalandığı ifade ediliyor. Aldıkları
paraları başkalarının hesap numaralarına gönderdikleri belirtilen zanlıların kendilerini farklı isimlerle tanıttığının anlatıldığı basın açıklamasında yapılan operasyonların da detaylarına yer verildi.
18 dolandırıcılık eyleminde toplam 1 milyon TL haksız gelir elde ettikleri tespit edilen dolandırıcılık zanlılarının evlerine yapılan operasyonlarda; 4 adet çek, 11 adet PTT havale dekontu, 9 adet senet, 2 adet banka dekontu, 2 adet hayvan şahadetnamesi ve 1 adet vergi dekontu ele geçiren polis, 14 şüpheliden 5'ini ifadesinin ardından serbest bıraktı.
Gözaltına alınan 9 kişi ise bu gün Erzincan Adliyesi'nde hakim karşısına çıkarıldı.
Editör: TE Bilişim