Şehit evine ateş düştü Şehit evine ateş düştü
Rafting Rehber Eğitimi Projesi kapsamında eğitimlere katılan 12 kursiyer 2 bota binerek Kemah yolu üzerinde Dumanlı mevkiinde Karasu Nehrinde azgın sularla mücadele ettiler.

Dumanlı mevkiindeki alana gelen rafting rehberleri ve Uluslararası Rafting Federasyonu Rafting Eğitmeni Vedat Vural tarafından nehir kenarında da verilen kısa eğitimin ardından rehberler rafting botlarına binerek kendilerini nehrin azgın sularına bıraktılar. Nehirde zaman, zaman durarak eğitimler devam etti.

Uluslar Arası Rafting Federasyonu Rafting Eğitmeni Vedat Vural, verilen eğitimler sonrası Erzincan da ki raftingcilerin ulusal alanda da bu sporu yapabileceklerini söyleyerek, “Arkadaşlarımız KUDAKA tarafından dünya standartlarında bir rafting eğitimi alıyor. Bu işte daha önceden deneyimli olanlar ve ilk defa yapan genç arkadaşlarımız var aramızda. Uluslar Arası Rafting Federasyonu adına bir eğitim veriliyor. Bu eğitimin sonunda yapılacak olan eğitim değerlendirme sınavı sunucunda bütün arkadaşlarımız aldıkları eğitimlerden performans sınavına tabi tutulacaklar. Bunun sonunda da her biri eğitim gördüğü kendi sınıfında dünyanın herhangi bir yerinde bu standartlarda bir nehirde uluslar arası rafting lisanını konuşabiliyor olacaklar. Güvenlik, insanları güvenle bu zorluktaki sulardan geçirebilme, başına herhangi bir durum geldiğinde acil durum yöntemlerine çözüm getirebilen, ilk yardım müdahalesi yapabilen, yaşama döndürebilen ve bu zorluklarda ki bütün nehirlerde kavuşan yetenekli rehber olacaklar. Bu Türkiye’de devlet kaynaklı bir birimin sağladığı inanılmaz bir destektir” dedi.

Rafting rehberlerinden Burak Mumcu ise bir çok doğa sporunun yapıldığı Erzincan’da, rafting yaparken burada ki eğitimleri alıp uluslararası standartlara taşınmasının büyük bir öneme sahip olduğunu ifade ederek, “Bu anlamda ilk kurs Erzincan da düzenleniyor. Uluslar arası rafting belgeli rehberlerde Erzincan da olacak. Buda Erzincan’ı her zaman ki gibi bir adım öne çıkarmış olacak. Doğa sporları yaparken insanları nasıl güvenle rafting sporunu yaptırabiliriz diye bu kursu alıyoruz. Bu kursu bize sağlayan Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansına ve Uluslar Arası Rafting Federasyonu Rafting Eğitmeni Vedat Vural’a da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.




Editör: TE Bilişim