Kargo deposunda patlama Kargo deposunda patlama
  Erzurum’da baba evine sığınan eşi Elif Karanlıkbulut'u (20) kalbinden bıçaklayarak öldüren eşi Ömer Karanlıkbulut ile cinayete azmettirdiği ileri sürülen babası M.S.K. ile oğlu T.K.’nin yargılanmasına Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Elif Karanlıkbulut’u öldürmekten yargılanan baba ile iki oğlu hakkında ‘kasten adam öldürmek’ suçundan müebbet hapis cezası istendi. Mahkeme, duruşmayı ileri tarihe erteledi.
Olay günü kayınpederinin kapısını çalan Ömer Karanlıkbulut, eşini evlerine götürmek istedi. Ancak genç kadının gitmek istememesi üzerine damat ile kayınpeder arasında tartışma çıktı. Öfkeli koca, iddiaya göre üzerinde taşıdığı bıçakla eşini göğsünden bıçakladı, araya giren kayınpederi Necati Koçak’ı da yaraladı. Ağır yaralanan Elif Karanlıkbulut, kaldırıldığı Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve doğum gününde yaşama veda etti. Aynı olayda bıçakla yaralanan kayınpeder Necati Koçak ise, Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.
Eşi mezara, 3 yaşındaki oğlu Berat ise Çocuk Esirgeme Kurumu'na teslim edilen ve polisteki sorgusunun ardından adliyeye çıkarılan Ömer Karanlıkbulut, tutuklu yargılandığı Birinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Elif’i ben öldürmedim. Kavga sırasında bıçağı rastgele salladım” dedi.
Kardeşi T.K. ise, "Ben bekar olduğum için ağabeyim Ömer ile aynı evde kalıyoruz. Ağabeyim yengemle tartışmış. Olay günü yengemi almaya gitmişler. Orada kalabalık vardı. Ağabeyim Ömer, yerde yattığını görünce, bıçağı rastgele savurdum. Bu sırada elimdeki bıçak kavgayı ayırmaya giren yengeme isabet etti” diye kendini savundu.
Duruşmada suçlamaları kabul etmeyen baba M.S.K. ile oğlu Ömer Karanlıkbulut, yaşanan arbede arasında Elif’i kimin vurduğunu görmediğini ifade etti. Elif’i almak için baba evine geldiğini söyleyen M.S.K., " 'Vurun bunları korkmayın' demedim. Benim cinayete azmettirdiğim iddianamede belirtilmiş ben bu suçlamayı kabul etmiyorum. Kaybettiğim gelinim benim de öz kızım olur. Olay nedeniyle ciğerim yanıyor. Ben evlilikleri sırasında 3-3,5 lira başlık parası vererek evlendirdim. Bana iftira atıyorlar. Evladını hangi baba ateşe atar” dedi.
Duruşmada müşteki olarak ifade veren gözü yaşlı anne Firdes Koçak, “Babası elinde bıçakla yürüyerek, 'Şimdi senin ölüm günün’ diyerek elime bıçağı sapladılar. Benim kızıma zorla dilencilik yaptırmaya çalıştılar, kızım bu tekliflerini geri çevirdiği için baba evine sığındı. Kızıma baskı yaparak, ‘dileneceksin’ tehditleri savurdular. Benim gözümün önünde çocuğumu bıçaklayarak öldürdüler. Ben baba ile iki oğlundan şikayetçiyim” şeklinde konuştu.
Cumhuriyet Savcısının hazırladığı iddianamede Elif Karanlıkbulut cinayetinde baba M.S.K., oğlu Ömer Karanlıkbulut ve T.K. hakkında TCK 81/1, TCK. 82/1Maddesi kapsamında ‘kasten adam öldürmek’, suçundan ayrı ayrı müebbet hapis istemiyle cezalandırılmasını istendi. İddianame Birinci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme baba ile iki oğlunun tutukluluk hallerine karar verilerek mahkemeyi ileri tarihe erteledi.

Editör: TE Bilişim