Yolcu otobüsü devrildi: 8 ölü, 10 yaralı Yolcu otobüsü devrildi: 8 ölü, 10 yaralı
  Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından gıda maddesi üreten, satan ve toplu tüketime arz edilen işyerlerinin sahipleri ve gıda maddesi üreten işyerlerinde sorumlu yöneticilik görevi yapan değişik meslek grubuna mensup kişilere yönelik eğitim verileceği bildirildi.
SESOB Başkanı Beşikr Köksal tarafından yapılan açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile konfederasyonun protokol imzaladığını kaydederek, “Tebliğ kapsamında faaliyet gösteren gıda işletmecileri sorumluluk alanları ile ilgili çalıştırdıkları personelin gıda hijyeni ile ilgili konularda eğitimlerini sağlarlar” hükmünü içerdiğini söyledi. Bu hüküm kapsamında, birliğin fırınlarda ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan, fırınların uzantısı olmayan ekmek satış yerlerindeki ekmek satışı yapan personele yönelik olarak temel gıda hijyen eğitimi verileceğini vurgulayan Köksal, “Genel Hijyen Eğitimleri konusunda tüm teşkilatımızda farkındalık yaratmak, yapılacak denetimlerde ilgili esnaf ve sanatkarlarımızın idari para cezalarına muhatap kalmalarını önlemek, Gıda Kanunu ve buna bağlı yönetmeliklerin içerikleri hakkında bilgi sahibi olmak amacıyla ilimizde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak hijyen eğitimi vereceğiz. Bu kapsamda birliğimiz ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan personel ile fırınların uzantısı olmayan ekmek satış yerlerindeki ekmek satışı yapan personele, 14 Ağustos tarihinde Genel Hijyen Eğitimi’nin ilkini yapacaktır. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü uzmanları tarafından Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği salonunda yapılacak olan hijyen eğitimlerine katılanlara yapılacak olan sınav sonunda ‘Hijyen Eğitim Belgesi’ verilecektir” dedi.
Köksal, Genel Hijyen Eğitimi Belgesi almayan ve belge sahibi olmayanların işyerlerinde çalışamayacaklar ve çalıştıkları takdirde ilgili kurumlar tarafından cezai müeyyide uygulanacağını belirtti.

izmir haber

Editör: TE Bilişim