Bayramı Sağlıklı Geçirmek İçin 5 Önemli Kural ! Bayramı Sağlıklı Geçirmek İçin 5 Önemli Kural !
Parlak saçlar için muzlu saç maskesi
Herkesin beğendiği, alımla dans eden parlak saçlara saip olmak ister misiniz?
Hem de evde yapabileceğiniz çok kolay doğal bir muz kürü ile.
Evet doğru okudunuz muz ile doğal ve parlak saçlara kavuşmak çok kolay.
İşte mucizevi muz maskesi
Bu maskeyi hazırlamak için ihtiyacınız olan: 1 muz, 1 yumurta, 1 çorba kaşığı bal ve 1/2 bardak koyu bira yada malt özü. Tüm malzemeleri küçük bir kapta birleştirin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın. Karışımı saçınıza uygulayın ve birkaç saat bekletin. Daha sonra ılık suyla yıkayın. Bu maskeyi haftada bir kez uygulayın, çok hızlı bir şekilde şaşırtıcı sonuçlar alacaksınız.
 
Zeytinyağı ile doğal parlaklık
Saçları ve saç derisini beslemek amaçlı hazırlanan tüm bakım karışımlarının maskelerinin içinde bir miktar zeytinyağı bulunur. Marketlerden aldığınız şampuanların içinde de zeytinyağı vardır. Anadolu^da asırlardır sağlıklı saçlar için zeytinyağlı sabunlar kullanılır. Zeytinyağının saçı, saç derisini beslediği, saçları canlandırıp güçlendirdiği, kuru saçları nemlendirip beslediği, saçın sağlıklı uzamasına yardım ettiği bilinmektedir.
  • Zeytinyağı saç derisinin hava alarak canlanmasını sağlar.
  • Nemli kalan saçların kuruyup dökülmesini önler.
  • Saç diplerine friksiyon yöntemiyle uygulanan ve 20-25 dakika bekletilen zeytinyağı saçların köklerini besler, güçlendirir.
Evde rahatlıkla uygulayabileceğiniz bir saç bakımı önerisi;
Küçük bir kasede bir kahve fincanı su, 4 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı balı karıştırıp saç diplerine ve uçlarına sürerek yaklaşık yarım saat bekletilmesi önerilir. Bu bakım düzenli olarak uygulandığında saçlar yumuşar, doğal bir parlaklık kazanır, kafa derisi de canlanır.



 
Editör: TE Bilişim