Fenerbahçe Yönetim Kurulu, Etik Kurulu'nun raporunu federasyona iletmesi ve ardından TFF başkanı Yıldırım Demirören'in 58. maddeyi değiştirme kararının ardından ilk kez basının karşısına geçti

Satırbaşları:

- Basın toplantısı başladı.. İlk olarak Nihat Özdemir bir konuşma yapıyor.

ÖZDEMİR'İN AÇIKLAMALARI:

- Türk futbolu olağanüstü bir dönemden geçiriyor. 3 Temmuz süreci olarak tanımlanan ama başlangıcı daha önceye dayanan bu süreç camiaları karşı karşıya getirmiş, futbolumuzu içinden çıkalmz bir girdapta bıraktı. Geriye dönüp bakarsak temiz futbol prensibi ile başlatılan operasyon bu sezon istenmeyen tribün olaylarını beraberinde getirdi.

- İnsanlar hak etmedikleri muamelelere şekilde itham edildi. İnsanlar ailelerinden uzak tutuldular. Herkes birbini suçladı, küfürler, iftiralar hacvada uçuştu. Bu temiz futbol süreci daha 9 ayda birbirinden nefret eden bir futbol kültürü yarattı. Daha önceki yıllarda da bu konuda sorunlar yaşanıyordu. Yapılan saldırılar bel altına indi.

- Durum öyle bir hal aldı ki okullarda bile "Sen şikecisin, senin takımın şikeci" demeye başladı.

5.Uluslararası Latmos Ultra Maratonu Tamamlandı 5.Uluslararası Latmos Ultra Maratonu Tamamlandı

"19 MAÇ DEDİLER, DÜŞÜRDÜLER, NEDEN?"

- 6 Temmuz günü tarihimizde bir ilk yaşandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 19 maçta şike yapıldığını kamuoyuna duyurdu. Sürecin başından itibaren sistematik bir şekilde dosyanın gizliliği ihlal edildi. Böyle hassas konuda haftalarda yayın yasağı getirilmedi. Getirildiğinde olan olmuştu, iş işten geçmişti.

- Medyanın belli bir kesimi ve bilhassa ağız birliği etmişçesine konuşanlar her zamanki tavırlarını bıkmadan, usanmadan sürdürdüler. Durumdan vazife çıkaranlar da bilinçli bilinçli bu konuyu işlediler. Tarihte görülmeyen bir karalama ve iftira kampanyası başladı.

"FENERBAHÇE KULÜBÜ NE YAPTI?"

- 6 Temmuz'da 19 olan maç sayısı neden daha sonra düşürüldü? Neden bir an önce yayın yasağı uygulanmadı? Emenike'nin para sayma görüntüleri nerede? Gizlilik ihlalinin önüne neden geçilmedi? Fenerbahçe'nin çeteyle ne ilgisi olabilir? Fenerbahçe Kulübü ne yaptı, yani biz ne yaptık?

- Bugun geldiğimiz noktada; atıp tutanların nefeslerinin kesileceği noktaya geldi. TFF'nin ilgili organları çalışmalarını tamamlamak üzereler.

"TEMİZİZ, SUÇSUZLUĞUMUZA İNANIYORUZ"

- Bizler temiziz, sonuna kadar da suçsuzluğumuza inanıyoruz. Adil bir yargının bunun ortaya çıkaracağından da en ufak şüphemiz olmadı.

- Şike suçu sahadaki oyuncular tarafından yerine getirilmediyse saha dışında da yoktur. Biz yetkili merciler tarafından verilecek kararı bekliyoruz.

"58.MADDEYLE İLGİLİ TAVRIMIZ AYNIDIR"

- 58. maddenin değişmesiyle ilgili tavrımız aynıdır. İlk günden beri madde değişikliğini istemiyoruz. Sadece suç ve ceza dengesi açısından dengesiz olduğunu ısrar ettik. Özel bir düzeltme istemedik. Biz masumuz. Biz şike yaparak maç kazanmadık. Alın terimizle maç kazandık. Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak suçlamamızla karşı karşıya kalan arkadaşlarımız hala tutuklu durumdalar.

- Aziz Yıldırım ve diğer arkadaşlarımız duurşlarıyla sabırlarıyla Fenebahçe'nin değerlerine değer katmıştır.

"BUNLARI TARİH YAZACAK"

- Yargılanan tahliye olan ve hatta futbol hayatına devam edenlere tanınan haklar neden başkanımız için de uygulanmıyor?

- Tüm bunları tarih yazacaktır. Tüm umudumuz başkanımız ve arkadaşlarımızın yanımızda olmasıdır.

- Yapılanlar Fenerbahçe ile başa çıkamayacaklarını anlayanların son hezeyanlarıdır, yapılanlar yaygara çıkaranların beyhude çırpınışlarıdır.

- Taraftarımız rahat olsun. Zaman ve hukuki süreç bizi haklı çıkaracaktır.

- Gol kralımız, hocamız Aykut Kocaman'a ve onun çocuklarına canı gönülden teşekkür ediyoruz.

"3 RAKİBİN TOPLAMI KADARIZ"

- Fenerbahçe Spor Kulübü yaşanan tüm sorunlara karşı piyasa değeri olarak 3 rakibinin neredeyse toplamı kadardır.

- 100. yılımızda Avrupa'da en çok kupa kazanan takım olmuşuzdur. Fenerbahçe'nin tüm branşlardaki son 5 yılda toplam 297 kupa kazanmıştır.

- Bu yaz düzenlenecek olimpiyatlarda ülkemizi en çok Fenerbahçeli sporcular temsil edecek ve madalyalar kazanacaktır.

CAS DAVASI'NDAN ÜLKE MENFAATİ İÇİN VAZGEÇTİK

"Bilindiği gibi Fenerbahçe olarak UEFA ve TFF’ye karşı CAS’ta 1 Eylül’de dava açmıştık. Kapalı kapılar arkasında kalan bazı bilgilere ulaştık. Ülkenin menfaatleri ışığında, Fenerbahçe SK olarak söz konusu davamızı geri çektik. Bu olgunluğun farklı noktalara nasıl çekilmeye çalışıldığını eshefle takip ediyoruz. TFF’nin açıkladığı kararlar ışığında bu konuda yargıyı etkileyecek konulardan kaçındık ve kaçınacağız. Süreci en başından bu yana yöneticilerimiz ülkemizin menfaatlerini göz ardı etmeden yürüttü."

BASIN MENSUPLARININ SORULARI:

* Bir basın mensubunun Ünal Aysal'ın "Şampiyonluğu kaybetsek bile Şampiyonlar Lİgi'ne biz gideceğiz" açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusunun üzerine Özdemir, Aysal'ın yaptığı açıklama F.Bahçe'yi derinden yaralamıştır. Biz kendisine bu hayalleri görmekten vazgeçin. Ne yaparsanız yapın play-off u bizle oynayacaksınız demiştim. Şampiyonluk konusunda en az onlar kadar şansımız vardır. İnşallah bu süreç sonunda şampiyonluk ipini göğüsleyecektir."

- Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve Fenerbahçe'nin menfaatleri doğrultusunda verilmiş bir karardı.

ALİ KOÇ'TAN AÇIKLAMALAR

Bir basın mensubunun "UEFA'dan alınan bir garanti var mı?" sorusu üzerine Ali Koç, "Spor medyası araştırmadan fikir sahibi oluyor. Aylardır, UEFA'nın takımlarımızı men edeceğini söylemiştiniz. Bir kişi çıkıp bir takımın fiilinden böyle bir ceza almasının mümkün olmadığını söylemedi. Talimatlara baksaydınız bunu açık ve net bir şekilde görecektiniz.

"AVRUPA'YA GİTMEMİZİ ENGELLEYECEK BİR DURUM YOK"

CAS Davası'na gelirsek, pek çok spekülasyonlar yapıldı. Kısmet Erkiner'in dediği gibi tarihler değişir, davalar değişir. Bunun onlar örneği vardır.

"Pazarlık yaptınız mı yapmadınız mı" iddialarına ilişkin; Fenerbahçe'nin önümüzdeki sezon kupalara katılması konusunda hiçbir pazarlık söz konusu değildir. Avrupa'ya gitmeyeceğimize karşı UEFA'ya herhangi bir tahaahüt verilmemiştir. Önümüzdeki seneye Avrupa'ya gitmemizi engelleyecek bir durum yok."

Editör: TE Bilişim