Sanatçı Settar Tanrıöğen'in Komplikasyon Riski Ortadan Kalktı Sanatçı Settar Tanrıöğen'in Komplikasyon Riski Ortadan Kalktı
Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu'na bağlı bir dalış merkezinden üç yıldız brövesi sertifikası sahibi olan Bozkurt Ali Köprübaşı, Ankara'dan arkadaşları ile dalış için Fethiye'ye geldi. Fethiye'de bir tekne kiralayarak Aziz Ağa koyuna gitti. Havanında güzel olması nedeniyle eğitmen C.G. ile birlikte 32 metreye tüple dalış yaptılar. Eğitmen C.G. denizden çıkmasına rağmen Bozkurt Ali Köprübaşı, denizden dışarı çıkamadı. Eğitmen C.G. ve arkadaşları hemen denize daldı ve Bozkurt Ali Köprübaşı'nı denizin dibinde baygın bularak hemen dışarı çıkardı. Gruptaki doktorlardan biri müdahalede bulunulurken 112 acil ambulanstan yardım istendi. TCSG Sahil Güvenlik 83 Bot Komutanlığı 112 acil ambulans ekibini sürat motoru ile doğruca olay yerine götürdü. Bozkurt Ali Köprübaşı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bozkurt Ali Köprübaşı'nın cesedi Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'nın sürat motoruyla kıyıya getirilip, Lokman Hekim Esnaf Hastanesi'ne morguna kaldırıldı. Vurgun yiyen şahsı kurtarmaya çalışırken boğulma tehlikesi geçiren eğitmen C.G. ise Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp tedavi altına alındı.
Cumhuriyet Savcılığı ve Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı olaya el koyarken, Bozkurt Ali Köprübaşı'nın cenazesi geniş çaplı inceleme ve araştırma için İzmir Adli Tıp'a gönderildi.


Editör: TE Bilişim