Foça'da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Foça'da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu
Okul Müdürü Ali Öztütüncü’nün törende yaptığı konuşmada duygu dolu anlar yaşandı. Foça Anadolu Lisesi’nin geçtiğimiz yıl İzmir genelinde en iyi yerleştirme yapan 7. okulu olduğunu belirten Öztütüncü, bu yılda ilk beşin içinde olmayı hedeflediklerini ifade etti. Öztütüncü, şöyle konuştu: “Geçtiğimiz döneme bakıyorum öğrencilerimizin kayıtları dün gibiydi. Gidişleri çok ani oldu. Çocuklar okulumuza geldiklerinde sizden çıkıp bizim çocuklarımız oluyorlar.

Onları uğurlarken karışık duygular içindeyim. Hem duygusal bir patlamanın eşiğinde hem de bir gururun kıyısında dolaşıp duruyoruz. Ağlamaklı fakat sevinçliyiz de bu açıdan baktığımızda onları bu şekilde gönderdiğimiz için bunun gururunu da yaşıyoruz. Değerli öğretmen arkadaşlarım gördüğünüz tablo sizin eserinizdir. Ne kadar gurur duysanız azdır. Çocukların her birinde çok büyük emeğiniz var”

Öğrenci velilerine hitap eden Öztütüncü, “çocuklarınızı en iyi şekilde yetiştirdik. Zaman ve gelecek onlara ne hazırlıyor bilmiyorum ama bildiğim bir şey var ki çocuklarınız adam gibi adam oldu. Hepsi birer gerçek vatansever oldu. Onlarla gurur duyabilirsiniz” diye hitap eden Öztütüncü, konuşmasına şu sözlerle noktaladı: “Sevgili gençler son ders olarak size ne söyleyebilirim? Aslında bu dersten çok bir tavsiyedir. Evlilik yaparken aceleci olmayın, kendinize ve ailenize uyan eşleri seçmeye özen gösterin ve doğru kararlar verin. Bundan başka aklın ışığından, bilimin süzgecinden ve Atatürk’ün çizgisinden asla ayrılmayın. Hayatınızda başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun” diye konuştu.

Daha sonra mezun öğrenciler adına bir öğrenci konuşma yaptı. Bayrağının ve okul filamansı mezun olan öğrenciler tarafından son sınıfa geçen öğrencilere törenle teslim edildi. Müzik dinletisi eşliğinde sunulan mezuniyet töreninde okul öğretmenleri öğrencilere diplomalarını takdim etti. Törenin sonunda Keplerini havaya atarak mezuniyet coşkusunu yaşayan öğrenciler daha sonra öğretmen ve aileleriyle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.Foça Reha Midilli Anadolu Lisesinin düzenlemiş olduğu törende 27 öğrencinin mezun olduğu belirtildi.


Editör: TE Bilişim