İşçi Partisinden Foça'daki Ağaç Kıyımına Suç Duyurusu İşçi Partisinden Foça'daki Ağaç Kıyımına Suç Duyurusu
Bir süre önce CHP Foça İlçe Başkanlığı görevinden ayrılarak Foça Belediye Başkanlığına aday adayı olan Osman Mert,CHP Genel Merkezi tarafından mevcut Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'ın ön seçim yapılmadan aday gösterilmesine tepki göstererek partisinden istifa etti.Gökhan Demirağ'ın atama yöntemi ile aday gösterilmesinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun sorumlu tutan Mert, "Osman Mert’in rakibi Aziz Kocaoğlu olmuştur. Gökhan Demirağ CHP’nin değil Kocaoğlu’nun adayıdır" dedi. 
CHP'YE 20 YIL HİZMET ETTİM
İstifa dilekçesini CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer'e teslim eden Osman Mert, istifasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bilindiği gibi Foça CHP Belediye Başkanlığı aday adaylığına Foça İlçe Başkanlığından 17 Temmuz 2013 tarihinde istifa ederek aday oldum. Dört nesildir büyük dedemden itibaren CHP'li bir aileden gelmekteyim. Dedem birçok kez Foça İlçe Başkanlığı ve meclis üyeliği ve bir dönemde merhum Belediye Başkanımız Selçuk Dirim’in vefatı üzerine Belediye Başkanvekilliği yapmıştır. Babam; 20 yıl Sendika Başkanlığı yaparak çalışanların hak ve menfaatlerinin korunması mücadelesini yapmıştır. Ben ise 18 yaşımı tamamladığımdan itibaren aile geleneği olarak CHP’li ve hak savunan bir anlayışla 20 yıldır gençlik kollarında üyelik ve başkanlık, İlçe Yönetim kurulu üyeliği ve üç dönem İlçe Başkanlığı ve 2007 Genel Seçimlerinde Milletvekili adayı olarak partime hizmet ettim."

ANKET SONUÇLARI ORTADA
Bu dönem halkın, tüm köylerin ve beldelerin desteği üzerine Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu belirten Mert, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Genel Merkezin aday belirleme yöntemi olarak belirlediği; genel merkez tarafından yapılacak kamuoyu anketi sonunda farklı şekilde önde, toplumdan destek alanın aday olarak belirleneceği, birbirine yakın anket sonucu olan yerlerde adaylar için ise eğilim yoklaması yapılarak CHP adayı belirlenecekti.Bu aday belirleme yöntemi bizzat Genel Başkan tarafından açıkça ifade edilmişti. Genel Başkanımıza olan güvenimiz aday adayı olmada en önemli sebebimizdi.Çünkü bu tavır parti tabanına olan güveninde göstergesiydi.Foça’da bizzat Genel Merkezin yaptırdığı anket sonucunda Osman Mert yüzde 60, Gökhan Demirağ yüzde 30 oy alarak sonuçlanmıştır."

PARTİYİ KOCAOĞLU’NA TESLİM ETTİLER
Mert, CHP saflarında siyasi mücadele yaparken merhum Başkan Ahmet Piriştina'nın vefatı ile Büyükşehir Belediye Başkanı olma şansını yakalayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Genel Merkeze çok özel isteği ve baskısı ile yüzde 30'un yüzde 60'dan daha büyük ve yüksek tercih sebebi olduğunu kabul ettirdiğini söyledi.
Editör: TE Bilişim